Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noile centre regionale din Cluj și Timișoara vor mări afacerile Simtel Team

Compania de inginerie Simtel Team București (STB) își va majora rezultatele financiare, în acest an, prin aportul centrelor sale regionale.

Compania de inginerie Simtel Team București (STB) își va majora rezultatele financiare, în acest an, prin aportul centrelor sale regionale.

În acest an, STB vizează venituri operaționale de 103 milioane de lei, un profit brut de 14,9 milioane și unul net de 11,6 milioane. Creșterea va fi realizată și cu sprijinul centrelor regionale deschise în Cluj, Timișoara și Bacău. Prin intermediul lor vor fi accesate mai multe proiecte la nivel național. Compania listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB) a raportat afaceri de de 9,7 milioane de lei în primul trimestru din acest an și un profit net minim, față de pierderea înregistrată în aceeași perioadă din 2021.

„Contextul directivelor europene cu privire la protejarea mediului înconjurător, creșterea prețurilor la energie, securitatea energetică europeană afectată de invadarea Ucrainei de către Rusia, inflația galopantă au îndreptat tot mai multe companii din România și din străinătate către implementarea de soluții de energie regenerabilă.

Cererea tot mai ridicată pentru astfel de soluții a fost resimțită la nivelul afacerii noastre. ANT Power, companie în care am decis să investim în 2021, are o creștere rapidă și sigură. Din acest an, pe lângă prognoza de producție de energie în parcurile fotovoltaice, efectuăm prognoză de producție și pentru parcurile eoliene cu un grad de precizie foarte ridicat” a declarat cofondatorul Iulian Nedea.

Au cumpărat panouri fotovoltaice în avans

“În ciuda situației geopolitice tensionate, privim cu încredere către viitor, iar contractele semnate și în curs de implementare ne fac să fim optimiști că la final de an ne vom atinge cu succes cifrele aprobate. Provocările pentru lanțul global de aprovizionare cresc de la un trimestru la altul. Pentru a evita întârzierile în aprovizionare și creșterea prețurilor stocurilor, am luat decizia de a achiziționa panouri fotovoltaice în avans și să nu ne mai aprovizionăm pe măsură ce începem anumite lucrări. Am căutat și surse alternative de aprovizionare”, a spus Nedea.

În această perioadă compania a semnat contracte ce vizează instalarea de centrale fotovoltaice cu o putere de 17 MWh, dar și în cadrul programului guvernamental Electric Up. Printre beneficiari se numără CTPark, Automobile Bavaria, Avicola Focșani, Proleasing Motors, Fan Courier, Penny Market, Kaufland.

STB are înregistrată o comandă fermă pentru construirea a 100 de centrale electrice fotovoltaice pentru operatorul de telefonie mobilă Telekom România, Ele se adaugă la celelalte 300 construite de Simtel în 2021. În industria telecomunicațiilor, STB va construi stații de bază pentru telefonie mobilă. Mai nou, instalează astfel de stații în Germania, în cadrul unui contract cu un integrator local.

Banii atrași prin bursă, folosiți pentru extindere și proiecte

În primul trimestru al anului, divizia de energie verde a avut cea mai mare contribuție la cifra de afaceri (80%). Aceasta se concentrează pe soluții de eficientizare a consumului de energie prin construirea, întreținerea și operarea centralelor electrice fotovoltaice pentru retaileri, pe acoperișuri sau în cadrul parcurilor fotovoltaice mari, construite pe teren.

Telecomunicațiile au contribuit cu 10% la afaceri. Ponderea celorlalte linii de business a crescut datorită investiției în ANT, prin activitatea de optimizare a prognozelor de producție de energie și a veniturilor producătorilor de energie regenerabilă.

STB a demarat operațiunea de majorare a capitalului social. Banii atrași vor sprijini compania în extinderea afacerii și a proiectelor cu marile rețele de discount și retailerii de amenajări interioare și exterioare. STB are o capitalizare de piață de 160 de milioane de lei. Aceasta a fost fondată de Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Societatea de construcții Fino Brutto Borla (FBB) a fost premiată pentru lucrările de izolare la Palatul Administrativ din reședința județului Sălaj.

Fino Brutto a schimbat fața Palatului Administrativ din Zalău. Cum arată după reabilitare

Articolul următor

Accor va deschide un nou hotel Mercure în Cozieni, Ilfov

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share