Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primarul Clujului, la Europe Goes Local: “Ne aflăm aici într-un context privilegiat”

Edilul Emil Boc, premierul Nicolae Ciucă și președintele Comitetului European al Regiunilor (CoR), Apostolos Tzitzikostas, au făcut un schimb de opinii cu tinerii din Cluj-Napoca.

Edilul Emil Boc, premierul Nicolae Ciucă și președintele Comitetului European al Regiunilor (CoR), Apostolos Tzitzikostas, au făcut un schimb de opinii cu tinerii din Cluj.

Discuțiile au vizat viitorul Europei și rolul pe care tinerii îl pot juca în procesul democratic la nivel UE, național și regional sau local. Dialogul local „Europa începe în Transilvania” a avut loc ca urmare a Conferinței privind Viitorul Europei și este al 4-lea dialog local UE la Cluj-Napoca.

Premierul a declarat: „Viitorul UE este scris astăzi, la Cluj-Napoca, de tineri creativi și entuziaști și de puternicul spirit pro-european al românilor. Sunt onorat să particip la dezbaterea privind viitorul Europei cu tinerii români, președintele CoR, Apostolos Tzitzikostas și primarul Emil Boc. În aceste vremuri dificile, implicarea tinerei generații este esențială pentru funcționarea democrației și identificarea răspunsurilor care privesc educația, viitorul tehnologiei și al locurilor de muncă”.

Boc: “Să nu uităm că la 400 km de aici mor oameni”

Edilul Emil Boc, premierul Nicolae Ciucă și președintele Comitetului European al Regiunilor (CoR), Apostolos Tzitzikostas, au făcut un schimb de opinii cu tinerii din Cluj-Napoca.

Apostolos Tzitzikostas, președintele CoR și guvernatorul regiunii elene a Macedoniei Centrale, a declarat: „Mulțumesc premierului Ciucă și primarului Boc pentru primirea călduroasă pe care am avut-o în România și aplaud oamenii pe care i-am întâlnit la dialogul local cu tinerii din Cluj-Napoca pentru participarea și entuziasmul lor.

Dincolo de conferință, este crucial să continuăm dezbaterea asupra viitorului Europei. Mulțumită Comitetului nostru, concluziile Conferinței despre Viitorul Europei includ inițiative foarte concrete, precum Consiliile Tineretului UE, Consilierii locali UE și Casele UE ale democrației, care pot ajuta la apropierea Europei de oameni. Trebuie să lucrăm pentru implementarea lor rapidă.”

Primarul Emil Boc a declarat: „Dincolo de calitățile noastre oficiale, suntem aici, la Cluj-Napoca, printre prieteni și ne aflăm într-un context privilegiat pentru a putea dezbate, într-un climat de pace și liniște, importanța democrației, educației și tineretului. Să nu uităm că la 400 km de noi se trage cu arme și mor oameni. Vorbim despre democrație, despre tineri, despre educație, toate subiectele dragi nouă, aici, la Cluj”.

Transilvania și Clujul, apreciate de oficialii europeni

Președintele Tzitzikostas, primarul Boc și Mariya Gabriel, comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, s-au întâlnit cu actori regionali cheie din politică, sectorul inovației și mediul academic. Invitații au adus aprecieri regiunii Transilvaniei, Cluj-Napoca fiind foarte apreciat ca un oraș care combină economia cunoașterii și participarea cetățenilor. Au deschis Innowave Summit Cluj, una dintre cele mai importante conferințe de înaltă tehnologie și inovație din Europa de Sud-Est.

Alte evenimente au avut loc la Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative: conferința „Oraș prietenos cu tineretul: Europe Goes Local” – un proiect de cooperare europeană în domeniul tineretului și înființarea unei rețele de foste capitale europene ale tineretului. În cadrul inițiativei CoR „Acordul verde al UE devine local” și ca urmare a promisiunii UE de a sădi 3 miliarde de copaci, s-au făcut plantări în Parcul Educației.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Sergiu Cadar, cofondator al rețelei SomProduct, se va întâlni cu membrii Clubului Întreprinzătorilor Maramureș (CIM).

Fondatorul SomProduct, mentor al antreprenorilor din Maramureș

Articolul următor
Ca urmare a interesului ridicat din partea investitorilor instituționali față de emisiunea de obligațiuni din aprilie, Banca Transilvania (BT) Cluj a suplimentat-o, crescând astfel vizibilitatea grupului pe plan internațional.

Impozitele pe tranzacțiile de pe bursă vor fi reținute la sursă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share