Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

TIFF va investi în tinerele talente din industria cinematografică

Programul Transilvania Talent Lab (TTL) pregătește tinerele talente pentru rigorile unui sistem de producţie şi distribuţie aflat în permanentă schimbare.

Programul Transilvania Talent Lab (TTL) pregătește tinerele talente pentru rigorile unui sistem de producţie şi distribuţie aflat în permanentă schimbare.

Inițiatorii Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) susțin că este un moment în care cinematografia română are nevoie de încurajarea tinerilor. Ei au demarat înscrierile pentru atelierul TTL. Acesta este deschis tinerilor până în 35 de ani, regizori, scenariști, producători din România sau Republica Moldova, absolvenți ai unei facultăți de profil sau cu minimă experiență relevantă în domeniu.

Înscrierile au loc până în 3 iunie. TTL a fost înființat cu scopul de a ajuta la perfecţionarea unor tineri cineaşti, la descoperirea unor talente noi şi la dezvoltarea unor proiecte aflate in lucru în faze diferite de producţie. Între regizorii deja afirmați care au participat se află Ruxandra Ghițescu, Monica Stan, Marius Olteanu, Andreea Borțun, Cristina Groșan.

Au renunțat la programul dedicat sălilor de cinema

TTL s-a concentrat inițial pe formarea și profesionalizarea celor interesați de programarea și managementul sălilor de cinema. Din 2022 programul va reveni în formatul gândit inițial, destinat tinerilor cineaști. TTL se va desfăşura în perioada 21-25 iunie. Timp de cinci zile, la Cluj-Napoca, 12 oameni pasionaţi de film vor parcurge toate etapele realizării unui film.

Ei vor participa la proiecţii speciale din cadrul TIFF, seminarii şi masterclass-uri despre regie, scenariu, producţie, surse de finanțare, marketing, platforme streaming, strategii de festival. Aceștia avea şansa de a discuta proiectele lor concrete cu specialişti renumiţi din industria filmului, români şi străini, prezenţi la TIFF.

Cineaști școliți în marketing și distribuție

„TTL revine la misiunea inițială. Aceea de a-i ajuta pe cei tineri să-și găsească mai ușor drumul, să aibă parte de un ghidaj profesionist din partea unor experți și cineaști deja apreciați pe plan internațional. Schimbările majore din ultimii ani (influența platformelor de streaming în tot ciclul realizării filmelor, explozia de filme independente, realizate fără ajutor de la CNC, diversificarea genurilor abordate în filmul românesc) ne-au convins că e oportun să continuăm investiția în educația tinerelor talente.

Cu atât mai mult cu cât, an de an, apar filme remarcabile care confirmă pe plan internațional și arată că România este pe val. Obiectivul TTL în următorii ani este acela de a deveni un program tailor-made care să se desfășoare pe durata întregului an, prin care TIFF să sprijine dezvoltarea celor mai bune proiecte prezentate în TTL”, a declarat Tudor Giurgiu, preşedintele festivalului.

TTL este structurat în trei module de lucru: dezvoltare și producţie de proiect cinematografic); marketing / distribuţie, festivaluri. Înscrierile pentru TTL se derulează în perioada 20 mai – 3 iunie. TIFF este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Compania de Apă Someș (CAS) a predat constructorului amplasamentul pe care se vor realiza lucrările de modernizare a stației de epurare a apelor uzate (SEAU) din orașul Huedin.

Compania de Apă Someș modernizează șapte stații de epurare în Cluj și Sălaj

Articolul următor
Interesul de care s-a bucurat primul Festival Agrozootehnic din Șimleu Silvaniei a făcut autoritățile să planifice extinderea sa la nivel regional.

Succes al festivalului zoo de la Șimleu. “Îl facem regional”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share