Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania de Apă Someș modernizează șapte stații de epurare în Cluj și Sălaj

Compania de Apă Someș (CAS) a predat constructorului amplasamentul pe care se vor realiza lucrările de modernizare a stației de epurare a apelor uzate (SEAU) din orașul Huedin.

Compania de Apă Someș (CAS) a predat constructorului amplasamentul pe care se vor realiza lucrările de modernizare a stației de epurare a apelor uzate (SEAU) din orașul Huedin.

CAS este operator regional de apă aflat sub autoritatea Consiliului Județean (CJ) Cluj. Investiția este parte a proiectului din fonduri europene de 20 de milioane de euro ce vizează modernizarea a șapte SEAU. Acestea sunt amplasate în Cluj-Napoca, Dej, Gherla, Huedin (județul Cluj), Zalău, Cehu Silvaniei, Sărmășag (Sălaj).

„În maximum 30 de zile încep lucrările la această ultimă investiție din totalul de șapte prevăzute prin proiect. Lucrările cele mai avansate sunt la stația Dej, progresul acestora fiind de 50%, dar operațiunile cele mai complexe se derulează, evident, la stația din Cluj-Napoca.

Folosim banii europeni pentru eficientizarea epurării apelor uzate și reducerea poluării mediului, dar și pentru optimizarea costurilor de operare a acestor stații”, a sintetizat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Bazin de stabilizare a nămolului

Investiția majoră care se va realiza în cadrul SEAU Huedin vizează îmbunătățirea managementului nămolului provenit din tratarea apelor uzate. Pe lângă extinderea bazinului actual de aerare și a rezervorului de nămol, proiectul presupune construirea unui nou bazin de stabilizare a nămolului și amenajarea unei platforme betonate.

În valoare de 1,5 milioane de lei, lucrările sunt prevăzute să se încheie cel târziu în iunie 2023. Ultima retehnologizare a SEAU Huedin a avut loc în 2013, în cadrul implementării unui proiect european. Aceasta a fost proiectată, la acel moment, pentru a deservi 9.500 de consumatori.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior
O delegație guvernamentală a efectuat vizite în trei unități de producție din județ. Fabricile vizate au fost Terapia și Farmec – Cluj-Napoca, Bosch – Jucu.

Guvernul a vizitat marile fabrici din Cluj: Terapia, Farmec, Bosch. FOTO + VIDEO

Articolul următor
Programul Transilvania Talent Lab (TTL) pregătește tinerele talente pentru rigorile unui sistem de producţie şi distribuţie aflat în permanentă schimbare.

TIFF va investi în tinerele talente din industria cinematografică

Citește și:
Citeste mai mult

Start-up Nation aproape de start

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a publicat vineri, 24 iunie 2022, procedura finală de implementare a programului pentru stimularea…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share