Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Liniile de tramvai din Municipiul Oradea se înlocuiesc prin fonduri europene

Se lucrează intens în zona dintre intersecţia B-dul Nufărului cu str. Ciheiului până la capătul liniei de tramvai, pentru executarea lucrărilor la obiectivul „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul – Cantemir”.

Începând de luni, 23 mai, până pe 17 iunie, sunt instituite restricții de circulație în zonă. Lucrările se vor executa alternativ pe o parte și ulterior pe cealaltă a drumului și nu vor depăși mai mult de jumătate din drum. Constructorul a început frezarea carosabilului în vederea așternerii stratului de legătură, urmând să fie ridicate la cotă căminele de canalizare. Totodată, se înlocuiesc șinele de tramvai pe porțiunea str. Ciheiului – capăt Nufărul.

Circulația rutieră a fost închisă pe sensul de venire din centura Oradea, la intersecția străzilor Ciheiului cu Leonardo Da Vinci. Traficul care vine din centura Oradea spre B-dul Nufărului a fost deviat pe strada Leonardo Da Vinci, cu ieșire pe strada Nojoridului și este deschis doar sensul de intrare din B-dul Nufărului spre strada Ciheiului. Lucrările se vor executa în așa fel încât sensul de intrare din B-dul Nufărului spre strada Ciheiului să rămână permanent deschis.

După finalizarea acestora la șinele de tramvai în intersecția B-dul Nufărului – str. Ciheiului, se va solicita restricționarea traficului în zona intersecției B-dul Nufărului – str. Nojoridului pentru același tip de lucrări.

Lucrări

Proiectul „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 și prevede reamenajarea carosabilului, a trotuarelor, a pistelor de biciclete, realizarea de amenajări peisagistice, mobilier urban, spații verzi, intervenții la calea de tramvai și lucrări de apă-canal aferente străzilor Nufărului și Dimitrie Cantemir.

Finanţarea proiectului se realizează prin fonduri europene, Primăria Oradea având o contribuţie de 3%.

Executantul lucrărilor este asocierea formată din S.C Drumuri Bihor SA – lider de asociere, S.C Trameco SA – asociat 1 și Drum Asfalt S.R.L – asociat 2, iar valoarea contractului este de 50.634.357,12 lei fără TVA.

În cadrul proiectului au fost  montați stâlpi inteligenți, astfel tramvaiul va avea acces liber, neîngreunat de circulație și își va putea crește viteza cu până la 30 km/h.

În cadrul proiectului vor fi modernizaţi peste 2,5 doi kilometri de drum şi peste 6 kilometri de trotuar. În plus, vor fi amenajați peste 2 kilometri de piste pentru biciclişti şi 48 de mii de metri pătraţi de spaţiu verde.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

UNPR a lansat proiectul DIGICOMP- Competențe digitale pentru angajați

Articolul următor

Cum poți beneficia gratuit de racordarea la gaze și electricitate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share