Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Managementul laboratorului de prototipuri din Cluj Innovation Park a fost certificat

Patru certificări de management au fost acordate laboratorului de design, prototipare și testare din Cluj Innovation Park (CIP).

Patru certificări de management au fost acordate laboratorului de design, prototipare și testare din Cluj Innovation Park (CIP).

Cele patru certificări obținute se referă la implementarea de sisteme de management pentru calitate (ISO 9001:2015), mediu (ISO 14001:2015), sănătate și securitate în muncă (45001:2018), responsabilitate socială (RS 8000). În acest laborator, designerii industriali și de produs, dar și companiile din industria lemnului și a mobilei pot testa gratuit, cu ajutorul a 19 echipamente, mobilier de birou (scaune, perete despărțitor, mese), casnic (mese, scaune, dulapuri, paturi, saltele) și de exterior.

Testele efectuate în laborator certifică nivelul de calitate și siguranță ale produselor, aspect important pentru piețele internaționale. Accesul în laborator se face prin rezervare pe site. Laboratorul a fost creat și dotat prin proiectul european Cluj – Future of Work (CFW), primul proiect din Europa de Est finanțat de Comisia Europeană prin programul de cercetare-dezvoltare Urban Innovative Actions.

S-a format un consorțiu de opt organizații locale

CFW este un proiect comanageriat de Primăria Cluj-Napoca și de Centrul Cultural Clujean, într-un consorțiu cu opt organizații locale. În prezent, acesta este administrat de Clusterul Mobilier Transilvan. CIP, complexul de inovare de pe Dealul Lomb (“Silicon Valley de Cluj”) și-a început activitatea în 2019.

Acesta cuprinde Centrul Regional de Excelență pentru Industriile Creative (CREIC) și Centrul Tehnologie, Evoluție, Antreprenoriat și Microîntreprindere (TEAM). CREIC este dispus pe patru etaje, cu o suprafață utilă de 13.300 mp. TEAM este format din cinci microhale de producție, parcele închiriabile, clădire de birouri și servicii suport. CIP este un proiect cu fonduri europene al Primăriei Cluj-Napoca. În jurul său ar urma să ia naștere Cluj Innovation City, orășel în care vor lucra și locui 20.000 de persoane.

Science Campus, investiție de 45 milioane euro

Municipalitatea clujeană și Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) vor să edifice, peste drum de CREIC, Science Campus, o investiție de 45 milioane euro. Primăria va avea un Science Center, o piață urbană, terenuri de sport, iar UBB, un minicampus. Ultimul va include Institutul InfoBioNano4Health, Facultatea de Matematică și Informatică și un cămin studențesc. Proiectantul Science Campus va câștiga 3 milioane de euro, campionul concursului internațional fiind desemnat în 23 iunie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a finanțat până acum 6.000 de apicultori prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

Un apicultor din Crasna a finalizat un proiect de 400.000 de euro

Articolul următor

LMN Global Invest face campusul școlar internațional de 4,5 mil euro din Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share