Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un apicultor din Crasna a finalizat un proiect de 400.000 de euro

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a finanțat până acum 6.000 de apicultori prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a finanțat până acum 6.000 de apicultori prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

Aceștia au beneficiat de sprijin nerambursabil pentru achiziția de stupi, familii de albine, procesarea mierii. Un apicultor din Crasna a primit fonduri europene de aproape 200.000 de euro pentru o investiție, conform Magazin Sălăjean. Valoarea proiectelor care au ca scop investiții în sectorul apicol, finanțate de Agenției de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR) prin PNDR 2020, este de 109 milioane de euro.

Beneficiarii investițiilor apicole au accesat fonduri europene nerambursabile acordate prin submăsurile 4.1 investiții în exploatații agricole, 4.2 sprijin pentru investiții în procesarea / marketingul produselor agricole, 6.1 sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri și 6.3 sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici.

Proiecte ce privesc domeniul apicol au primit finanțare și prin submăsurile 9.1 înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol și 16.4 sprijin acordat pentru cooperare orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectoarele agricol și pomicol.

Cele mai multe proiecte pentru apicultură au fost finanțate prin intermediul submăsurii 6.3. Prin aceasta s-au finanțat 4.667 de proiecte, cu o valoare contractată publică de 70 de milioane de euro. Aceste proiecte au vizat achiziția de familie de albine sau instrumentar apicol.

Jumătate din bani, pe fonduri europene

Potrivit AFIR, societatea Filia Three, din comuna sălăjeană Crasna, a depus un proiect de finanțare prin submăsura 4.2 investiții în procesarea sau marketingul produselor agricole. Prin acesta a primit fonduri europene nerambursabile de 189.895 de euro. Valoarea eligibilă totală a proiectului a fost de 379.790 de euro. Beneficiarul a solicitat finanțare pentru a dezvolta partea de procesare a mierii. El a construit o unitate de procesare, ambalare și comercializare a produselor apicole.

Proiectul a vizat și dotarea cu utilajele și echipamentele necesare procesării și ambalării mierii, în vederea realizării unui lanț integrat de colectare, depozitare, procesare, ambalare și comercializare a produse apicole. Apicultorul Denes-Zsolt Pap a construit o hală cu funcțiuni de depozitare, procesare, ambalare și un magazin de prezentare produse apicole, arată AFIR.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Camera de Comerț Timiș dorește să găzduiască un forum de afaceri dunărean

Articolul următor
Patru certificări de management au fost acordate laboratorului de design, prototipare și testare din Cluj Innovation Park (CIP).

Managementul laboratorului de prototipuri din Cluj Innovation Park a fost certificat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share