Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Microregiunea Țara Făgărașului are strategie de dezvoltare. Proiecte de 600 de milioane de euro, în așteptare

Adunarea generală a Microregiunii Țara Făgărașului a adoptat Strategia de dezvoltare a asociației, care prevede realizarea de proiecte în valoare totală de peste 600 de milioane de euro. Documentul a fost trimis la Bruxelles și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Țara Făgărașului are un potențial mare, dar trebuie valorificat și protejat. Calitatea vieții cetățenilor trebuie îmbunătățită și putem atrage fonduri europene pentru a le investi în această zonă, astfel încât să le oferim oportunități oamenilor pentru a se dezvolta și să nu mai fie nevoiți să plece spre alte țări. Acestea sunt motivele pentru care 33 de primării și 2 consilii județene ne-am unit și am înființat Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ITI Microregiunea Țara Făgărașului, despre care am vorbit pentru prima dată în 2019. Banii pe care îi vom obține vor fi accesați de fiecare oraș și comună din microregiune, pentru realizarea și implementarea proiectelor necesare fiecărei localități”, a anunțat primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.

Acesta a rpecizat că strategia a fost gândită pentru a accesa 600 de milioane de euro, pentru investiții în 33 de orașe și comune din județele Brașov și Sibiu, după ce va fi semnat contractul de finanțare cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. „Bani care vor fi folosiți de fiecare localitate din microregiune, pentru realizarea și implementarea proiectelor necesare dezvoltării pe toate ramurile, prin intermediul mediului privat, ONG-urilor și administrațiilor publice, în următorii 10 ani”.

Țara Făgărașului este unică în Europa, cu o suprafață neîntreruptă de peste 200.000 ha de zonă sălbatică cu faună, floră și păduri virgine. Potențialul pe care îl are trebuie pus în valoare și protejat, iar ca să reușim este nevoie de o dezvoltare social-economică integrată în toate localitățile. Totodată, sunt necesare investițiile în microregiune prin îmbunătăţirea accesibilităţii, echiparea teritoriului și consolidarea infrastructurii economice și sociale.

Florin Ioani, președintele Asociației Țara Făgărașului: „Turismul va revigora satul românesc”

Din ADI ITI Microregiunea Țara Făgărașului fac parte 33 de unități administrative, între care municipiul Făgăraș și orașul Victoria din județul Brașov, orașele Avrig și Tălmaciu din județul Sibiu, precum și 29 de comune: 19 dintre acestea sunt din județul Brașov (Beclean, Cincu, Comăna, Drăguș, Hârseni, Jibert, Lisa, Mândra, Părău, Recea, Sâmbăta de Sus, Șercaia, Șinca, Șinca Nouă, Şoarş, Ticuş, Ucea, Viştea, Voila), 10 din județul Sibiu (Arpașu de Jos, Boiţa, Brădeni, Bruiu, Cârța, Cârțișoara, Porumbacu de Jos, Racovița, Roșia, Şelimbăr) și Consiliile Județene Brașov și Sibiu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Colliers: Revenirea pieței de birouri din București a continuat la începutul lui 2022

Articolul următor

FIA Nova Protect Fond a devenit operațional

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share