Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Topul județelor după PIB/locuitor: Cinci județe din Transilvania, peste media națională

formaremedicala.ro

După Capitală, județele cu cel mai mare PIB/locuitor sunt Cluj, Timiș și Brașov. Peste media națională se mai găsesc județele Ilfov, Constanța, Sibiu, Gorj și Arad.

București rămâne orașul în care PIB/locuitor are cea mai mare valoare, potrivit celor mai recente date publicate de Institutul Național de Statistică. La capătul celălalt al clasamentului se află Vaslui, fiind depășit de Botoșani și Giurgiu.

Analiza indicilor de disparitate ai produsului intern brut regional pe locuitor pentru perioada 2018 – 2019 arată că București, alături de doar nouă județe din totalul celor 41 înregistrează indici superiori mediei naţionale. Indicii de disparitate au fost calculaţi ca raport între produsul intern brut pe locuitor la nivel de judeţ şi produsul intern brut pe locuitor la nivel naţional.

Judeţele care au înregistrat indici superiori mediei naţionale sunt: Municipiul Bucureşti, Cluj, Timiș, Braşov, Ilfov, Constanţa, Sibiu, Gorj și Arad.

Restul judeţelor au înregistrat indici de disparitate sub 97,2%, din care 16 judeţe situându-se între 45,6% – 71,7%, iar 17 judeţe între 72,1% – 97,2%, observă hotnews.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aradul vrea să-și atragă turiști prin oferta cultural-muzeistică

Articolul următor
Imobilul reabilitat de către constructorul Amicii Building va găzdui cinci specializări ale Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN).

Inginerie și robotică în noul sediu al UTCN din Bistrița

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share