Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sighetul se vrea oraș inteligent prin strategia “Marmația”

A fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”Marmația – strategii și standarde”.

A fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”Marmația – strategii și standarde”. Acesta cuprinde Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă și Strategia Smart City.

Proiectul a fost depus de municipiul maramureșean în calitate de beneficiar în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă. Apelul din POCA vizează introducerea de sisteme și standarde comune în administrația locală. Acestea optimizează procesele orientate către beneficiari pentru regiunile mai puțin dezvoltate, în concordanță cu strategia națională pentru consolidarea administrației publice.

Obiectivul proiectului constă în consolidarea capacității instituționale și eficientizarea activității la nivelul municipiului: prin simplificarea procedurilor administrative și reducerea birocrației pentru cetățeni. Proiectul “Marmația” implementează măsuri din perspectiva back-office și front-office pentru serviciile publice.

Coordonatele proiectului “Marmația”

  • Mecanisme și proceduri standard la nivel local pentru fundamentarea deciziilor și planificarea strategică pe termen lung
  • Proceduri simplificate pentru reducerea birocrației pentru cetățeni la nivel local, corelate cu planul integrat de simplificare a procedurilor administrative pentru cetățeni
  • Creșterea nivelului de cunoștințe și abilități ale angajaților primăriei
  • Sistem de management al calităţii şi performanţei la nivelul de municipiu.

“Orașul inteligent creat va fi o sursă de servicii publice de calitate, în care toate proiectele întreprinse de administrație vor avea un singur punct central – cetățeanul”, susțin inițiatori proiectului. Valoarea proiectului ce face obiectul finanțării este de 3,4 milioane de lei. Durata de implementare este de un an și jumătate de la data semnării acestuia de către reprezentantul legal al Autorității de Management a POCA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Clădirea monument istoric Wiener Tor, de pe Dealul Cetățuii, din Cluj-Napoca, are acum un preț de vânzare scăzut cu 600.000 de euro.

Poarta Vieneză s-a ieftinit. Costă 3,4 milioane de euro

Articolul următor
Țara noastră are bune perspective a dezvolta lanțul de producție industrială pentru industria energetică, apreciază Florin Pop, director general al EnergoBit.

Florin Pop, EnergoBit: “România poate produce turbine eoliene și panouri solare”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share