Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timișul intră într-un proiect european inovativ care va ajuta la planificarea energetică imediată

Consiliul Județean Timiș intră într-un proiect ce vizează tranziția spre surse energetice sustenabile alături de zece parteneri, administrații publice, universități și societăți private din România, Portugalia, Italia, Austria și Belgia. Acesta va fi finanţat cu fonduri europene în cadrul Programului LIFE. Inițiativa beneficiază de finanțare europeană, rezultatele propuse adresându-se comunelor, orașelor și municipiilor cu o populație între 5.000 și 50.000 de locuitori.

Activitățile proiectului se vor concentra pe stabilirea unei metodologii inovatoare de planificare energetică integrată, bazată pe implicarea tuturor părților interesate. Lugojul și Sânnicolaul Mare vor fi studii de caz pilot, cu posibilitatea de participare și a altor orașe/comune din județul Timiș cu peste 5.000 de locuitori, în calitatea de orașe „follower”, care își vor manifesta interesul de a participa la activități cu sprijinul celor două unități administrativ-teritoriale.

Scopul este declanșarea un proces de planificare transsectorială – prin integrarea domeniului energetic cu alte sectoare de dezvoltare, pentru a planifica tranziția energetică spre surse sustenabile.

Conceptul de proiect vizează derularea de programe de instruire (cursuri, ateliere de lucru, module de e-training, materiale informaționale, vizite de lucru ale echipelor de cercetare), formare la locul de muncă, elaborarea foii de parcurs și a planurilor de acțiune, inclusiv prioritățile de implementare. De asemenea, este vizată elaborarea de planuri/strategii pentru tranziția energetică, cât și întărirea colaborării interinstituționale în domeniu, între diverse departamente / autorităţi publice şi părți interesate relevante. Un alt obiectiv important este și creșterea numărului de investiții în energie durabilă.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Oradea cumpără 130 de autobuze şi microbuze electrice, hibrid şi cu hidrogen

Articolul următor

BERD are birou în Transilvania. “Să fim aproape de firme, nu la Londra sau la București”

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share