Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centura Metropolitană Baia Mare costă 250 milioane euro. Cum va arăta șoseaua

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a aprobat proiectul Centurii Metropolitane Baia Mare (CMBM).
Viitoarea centură a Băii Mari se va întinde pe 36 km, inclusiv cu drumurile de legătură

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a aprobat proiectul Centurii Metropolitane Baia Mare (CMBM).

“Până la finalul lunii iunie vom finaliza toate documentațiile, iar în iulie demarăm procedura de achiziție pentru proiectare și execuție, urmând ca în 2023 să începem efectiv execuția lucrărilor pentru CBMB.

Odată finalizat acest proiect, vom avea o fluidizare a traficului în toate zonele importante din jurul municipiului Baia Mare și se vor crea premisele dezvoltării economice în zona variantei de ocolire”, spune șeful județului Maramureș, Ionel Bogdan.

Mizează pe finanțarea europeană

Finanțarea necesară pentru realizarea acestui proiect va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Transport (POS). Proiectul este în valoare de 250 de milioane de euro, iar termenul de finalizare, 2025. Centura metropolitană va avea o lungime de 36 km, cu drumurile de acces incluse. Pe 20 km, centura va avea două benzi pe sens, de la Bușag până la Drumul Național 18B (zona Groși).

Traseul variantei ocolitoare va începe din DN 1C Baia Mare până în DN 18 Baia Sprie. Viteza de proiectare a centurii este încadrată între 80 și 100 km/h. Astfel, se creează un drum de mare viteză menit să decongestioneze traficul rutier.

CMBM este prevăzută cu două benzi până la târgul auto și cu o bandă în zonele cu trafic mai puțin aglomerat. Contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate a fost semnat în noiembrie 2021, termenul de finalizare fiind mai 2022. Pentru asigurarea realizării proiectului a fost semnat un acord între județul Maramureș și CNAIR.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Regia Autonomă de Termoficare (RAT) Cluj-Napoca vrea să își schimbe statutul în societate pe acțiuni și să aibă ca activitate și producția de energie electrică.

Termoficare Napoca, producător de energie electrică în parc fotovoltaic

Articolul următor
Brandul clujean de uleiuri naturale presate la rece Luna Solai a fost selectat în cadrul recepției inițiate de Reprezentanța Permanentă a României de pe lângă Uniunea Europeană (RPR-UE).

Uleiurile de Luna au reprezentat România la Bruxelles. “Nu suntem doar furnizori de materie primă”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share