Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Termoficare Napoca, producător de energie electrică în parc fotovoltaic

Regia Autonomă de Termoficare (RAT) Cluj-Napoca vrea să își schimbe statutul în societate pe acțiuni și să aibă ca activitate și producția de energie electrică.
Obiectul principal de activitate a noii societăți publice va cuprinde și producția de curent electric | Foto: RAT

Regia Autonomă de Termoficare (RAT) Cluj-Napoca vrea să devină societate pe acțiuni și să aibă ca activitate și producția de energie electrică.

Consilierii locali se vor pronunța, într-o ședință extraordinară, asupra proiectului inițiat de edilul Emil Boc de a reorganiza RAT prin transformarea sa în societate comercială pe acțiuni, cu denumirea de Termoficare Napoca SA.

Directorul general al actualei RAT, Emil Miron, va efectua demersurile legale necesare înregistrării modificărilor în actul constitutiv al societății la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Cluj. Obiectul său de activitate va fi completat cu producția și furnizarea de energie electrică și termică. gaze, apă caldă și aer condiționat.

“Societatea intenționează să acceseze finanțarea din fonduri europene aferente Planului Național de Redresare și Reziliență”, a motivat primarul Clujului. Apelul vizat se referă la noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară, cu sau fără instalații de stocare integrate”.

Parc fotovoltaic pe platforma CTZ

RAT vrea să realizeze un parc fotovoltaic pentru producerea de energie electrică pe platforma CTZ din Cluj-Napoca. Acționar unic al noii societăți va fi municipalitatea clujeană. Termoficare Napoca va fi supervizată de un consiliul de administrație format din șapte membri. Administratori sunt Radu Munteanu, Emil Miron, Alexandru Coroian, Mircea Abrudean, Ștefan Rudolf Szasz, Călin Forna, Răzvan Rus.

Capitalul social al Termoficare Napoca va fi de 4,2 milioane de lei, împărțit în acțiuni de câte 1.000 de lei. Acesta va putea fi modificat prin emisiuni de acțiuni noi, majorarea valorii nominale a acțiunilor existente în schimbul de aport numerar sau în natură, încorporarea rezervelor, compensarea de creanțe lichide și exigibile cu acțiuni ale societății. Sunt prevăzute și modalități de diminuare a capitalului.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior
ulbs rectorat

Universitatea din Sibiu va coordona un proiect de 1,5 milioane euro: primul în cadrul programului Horizon Europe

Articolul următor
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a aprobat proiectul Centurii Metropolitane Baia Mare (CMBM).

Centura Metropolitană Baia Mare costă 250 milioane euro. Cum va arăta șoseaua

Citește și:
Citeste mai mult

Start-up Nation aproape de start

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a publicat vineri, 24 iunie 2022, procedura finală de implementare a programului pentru stimularea…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share