Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea din Sibiu va coordona un proiect de 1,5 milioane euro: primul în cadrul programului Horizon Europe

ulbs rectorat

Un proiect de tip Twinning, întitulat Establishing a Laboratory of Cultural Heritage in Central Romania (ELABCHROM), va fi implementat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu în calitate de coordonator, în perioada 1 ianuarie 2023 – 31 decembrie 2025. Proiectul va avea un buget total de 1.500.000 Euro, din care 1.096.029 Euro vor fi alocați ULBS.

Linia de finanțare Twinning a noului program-cadru Horizon Europe al Uniunii Europene este menită să ofere sprijin universităților cu potențial să atingă excelența din țările europene mai puțin dezvoltate din punctul de vedere al cercetării, explică reprezentanții ULBS. „Aceste instituții se vor îngemăna cu cel puțin două alte universități cu performanțe deja certificate în cercetare și vor avea ocazia ca, printr-o serie de activități comune (mobilități de studiu, școli de vară, cursuri de formare, workshopuri, publicații colective, depuneri de noi proiecte etc.), să reducă disparitățile față de „vârfurile” din cadrul UE”, se menționează într-un comunicat al instituției unviersitare.

În proiectul ELABCHROM, al cărui director este prof. dr. Andrei Terian, ULBS va avea drept parteneri Universitatea din Jyväskylä (Finlanda) și Universitatea Dijon Bourgogne (Franța), două universități cu care colaborează deja în cadrul Alianței FORTHEM. În acest fel, ELABCHROM va fi nu doar primul proiect european de cercetare câștigat de către ULBS în calitate de coordonator în cadrul programului Horizon Europe, dar și primul proiect câștigat până acum în cadrul FORTHEM de un consorțiu alcătuit exclusiv din universitățile Alianței.

În afara activităților de formare a resursei umane pe partea de cercetare, ELABCHROM va cuprinde și un proiect de cercetare exploratorie (Branding the Multicultural Heritage of Central Romania: An Interdisciplinary Model of Regional Development), cu un buget de 450.000 Euro. Proiectul, coordonat de către conf. dr. Ionela Vlase, va implica o echipă de 20 de cercetători de la facultățile de Științe Socio-Umane, Litere și Arte și Științe Economice, care vor studia în ce măsură tiparul multicultural de dezvoltare regională a Sibiului din ultimele decenii ar putea constitui un model și pentru alte regiuni din cadrul Uniunii Europene.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior
Centrul comercial Baia Mare Value Centre și Camera de Comerț și Industrie Maramureș pregătesc reluarea evenimentului Auto Show Maramureș (ASM).

Show auto la Baia Mare, în parcarea Value Centre

Articolul următor
Regia Autonomă de Termoficare (RAT) Cluj-Napoca vrea să își schimbe statutul în societate pe acțiuni și să aibă ca activitate și producția de energie electrică.

Termoficare Napoca, producător de energie electrică în parc fotovoltaic

Citește și:
Citeste mai mult

Start-up Nation aproape de start

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a publicat vineri, 24 iunie 2022, procedura finală de implementare a programului pentru stimularea…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share