Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Agrobob Ardeal își deschide piață la intrarea în parcul industrial

Fermierii grupați în Coperativa Agricolă Agrobob Ardeal (CAAA) mizează pe cei 8.000 de angajați ai Parcului Industrial Tetarom III din Cluj.

Fermierii grupați în Coperativa Agricolă Agrobob Ardeal (CAAA) mizează pe cei 8.000 de angajați ai Parcului Industrial Tetarom III din Cluj.

Aceștia vor deschide oficial, în 31 mai, o piață volantă în parcarea Ecolor, la intrarea în Tetarom III, din comuna clujeană Jucu, a confirmat Adriana Baciu, președintele CAAA.

“Am decis să înființăm CAAA din dorința de a ajuta producătorii, fermierii și antreprenorii în  agricultură. Cooperativele reprezintă o modalitate sigură și eficientă prin care sătenii pot lucra împreună, se pot ridica, pot face performanță. Pe viitor, ne dorim ca prin CAAA să dăm răspunsuri viabile tuturor membrilor, să îi ajutăm să își valorifice bunurile de pe culturi și să fie performanți.

Credem că agricultura viitorului este cea a cooperativelor agricole. Doar în acest mod putem valorifica rapid roadele pământului pentru ca atât cei de la sate dar și cei de la orașe să se poată bucură de multiplele beneficii ale acestei colaborări. Unde-s mulți, puterea de vânzare crește”, motivează fermierii clujeni.

Aceștia și-au dat seama că împreună pot face un profit mai bun și pot accesa mai ușor fonduri europene. Membri fondatori ai CAAA sunt Adriana Baciu, Bianca Heghedus, Mihai Chirică, Nicolae Chiorean și Iulian Bere.

Investiții de 1 miliard de euro în Tetarom III

Cele trei parcuri operaționale ale societății Transilvania Echipamente și Tehnologii Avansate produse în România (Tetarom) au generat 14.400 de noi locuri de muncă și investiții de 1,2 miliarde de euro. În cele trei parcuri Tetarom operaționale funcționează 130 de companii. Societatea Tetarom SA administrează 3,98 milioane mp de teren, având afaceri de 42 de milioane de lei și 68 de angajați în 2020.

Tetarom III cuprinde 18 companii rezidente care au realizat investiții de 900 milioane euro și au creat 8.000 de locuri de muncă. Printre companiile din parcurile Tetarom înscrise pentru ajutor de stat în România se numără Bosch: 55 milioane euro, De’Longhi: 12 milioane euro, Emerson: 1,6 milioane euro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Parc fotovoltaic de 70 ha peste halda de zgură de la Electrocentrale Oradea

Articolul următor
Lucrările pentru construirea bazinului de înot din municipiul Zalău se concretizează în săpăturile pentru fundația și apoi în turnarea stratului de beton.

Compania de Investiții a demarat proiectul bazinului de înot din Zalău

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share