Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Colegiul Național „Mihai Eminescu’’ reabilitat cu bani de la CNI, POR și PNRR

Consilierii locali orădeni și-au dat acordul pentru indicatorii tehnico – economici la faza DALI actualizat pentru etapa I finanțată de Compania Națională de Investiții, în vederea reabilitării Colegiului Național Mihai Eminescu’’, corp A+B+C și amenajări exterioare.

Prin acest proiect se are în vedere reabilitarea, reamenajarea parțială și modernizarea, atât exterioară, cât și interioară a clădirii, cu păstrarea și punerea în valoare a caracterului de monument istoric prin identificarea, reabilitarea și conservarea elementelor valoroase.

74 milioane de lei

În anii anteriori, municipalitatea a elaborat documentațiile tehnico- economice la faza DALI, PT, DE și DTAC pentru întreaga clădire, inclusiv sala de sport de pe latura sudică a unității de învățământ. Dată fiind valoarea mare a devizului – peste 64 milioane lei la sfârșitul anului 2021- Primăria Oradea a continuat eforturile pentru găsirea unor surse de finanțare interne și internaționale în vederea demarării cât mai urgente a lucrărilor, anterior fiind depuse aplicații la Ministerul Culturii și Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, proiectul fiind inclus într-o linie de credit a BEI în cursul anului 2021. Valoarea totală a investiției estimată în prețuri la zi (din cauza escaladării costurilor) este de 74 milioane lei.

Mai multe faze

Din discuțiile pe care le-am avut cu domnul ministru Cseke Attila, pentru a susține aceste lucrări prin Ministerul Dezvoltării și CNI, a reieșit că până la 40 de milioane de lei ar putea fi finanțate direct prin Compania Națională de Investiții, fără a necesita o hotărâre de Guvern. Am decis să împărțim acest proiect în 2 sau 3 faze. Prima va fi cea în care vom încheia acest parteneriat cu CNI pentru o sumă de 39,9 milioane de lei cu TVA inclus, unde vor intra lucrări de rezistență, compartimentări recente din structură ușoară în unele săli de clasă și la subsol, execuție finisaje interioare, tâmplări, reparații instalații sanitare și rețele de apă canal, instalații electrice, prize și curenți slabi, plus sistemul de alimentare cu energie termică, urmând ca diferența să o atragem prin Programul Operațional Regional și PNRR.”, a declarat primarul Florin Birta.

Surse de finanțare

Cele trei surse de finanțare identificate pentru realizarea acestui obiectiv sunt: Compania Națională de Investiții (CNI), Programul Operațional Regional (POR) și PNRR.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
pod dunare braila

Cum decurg lucrările la cel mai mare pod din România

Articolul următor

Prima pistă sintetică de alergare din mediul rural din Bihor, la Vadu Crișului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share