Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Prima pistă sintetică de alergare din mediul rural din Bihor, la Vadu Crișului

Primăria Vadu Crișului inaugurează prima pistă sintetică de alergare din mediul rural, din județul Bihor, realizată cu susținerea Holcim România

Pista, construită în numai două luni, în perioada martie – mai anul acesta, este situată în jurul terenului de fotbal din localitatea Vadu Crișului și are o suprafață de 350 m lungime și 2 m lățime.

„Consiliul Local Vadu Crișului a decis construirea acestei piste de alergare pentru a veni în sprijinul cetățenilor și al elevilor, pentru a le oferi cele mai bune condiții de alergare, pista fiind realizată din tartan. Mulțumim companiei Holcim România, care sprijină proiectele comunităților locale, printre care și această investiție din comuna noastră”, a declarat Dorel Cosma, Primarul comunei Vadu Crișului.

Din sponsorizări

Valoarea totală a proiectului, conform cererii de sponsorizare, este de 226.000 de lei, din care 125.000 de lei a reprezentat valoarea sponsorizării oferite de Holcim România, destinată lucrărilor de infrastructură ale pistei. Diferența de costuri a fost asigurată din bugetul Primăriei Vadu Crișului.

„Suntem implicați în dezvoltarea unui viitor mai bun pentru comunitățile locale în cadrul cărora ne desfășurăm activitatea, de aceea realizăm atât proiecte educaționale pentru antrenarea abilităților tinerilor, cât și investiții în proiectele cu semnificație locală. Sănătatea este importantă pentru toată lumea, la orice vârstă, de aceea am ales să susținem practicarea sportului în orice formă”, susține Alina Cristea, Manager CSR și Proiecte Educaționale în cadrul Grupului Holcim România.

Festivitatea de inaugurare a pistei a avut loc vineri, 27 mai, pe terenul de fotbal din localitate, în prezența reprezentanților Primăriei și a consilierilor locali, a reprezentanților și profesorilor Colegiului Tehnic Vadu Crișului, a ONG-urilor locale, a cetățenilor și a presei, ocazie cu care a avut loc și premierea câștigătorilor competiției locale „Crosul de primăvară”. În cadrul evenimentului, invitată special a fost Constantina Diță, fostă campioană olimpică la maraton, la Jocurile Olimpice din Beijing, 2008.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Colegiul Național „Mihai Eminescu’’ reabilitat cu bani de la CNI, POR și PNRR

Articolul următor
Proiectul tehnic pentru secțiunea Zimbor – Poarta Sălajului a Autostrăzii Transilvania (A3) a trecut de Compania Națională de Infrastructură (CNAIR).

Autostrada Zimbor – Poarta Sălajului, construită cu 162 de milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share