Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tinerii din Baia Mare, inițiați “live” în tehnologie de Holisun

Ultimele tendințe în industria informatică le-au fost prezentate elevilor Școlii Internaționale Baia Mare (SIBM) la sediul companiei Holisun.
Fondatorul companiei și-a răpit din timp pentru a le prezenta elevilor gadgeturile IT | Foto: Holisun

Ultimele tendințe în industria informatică le-au fost prezentate elevilor Școlii Internaționale Baia Mare (SIBM) la sediul companiei Holisun.

“Copiii de clasa a IV-a, de la SIBM, ne-au făcut o vizită, din curiozitate, pentru a afla ce se întâmplă într-o companie de soft. Turul a inclus o vizită în toate departamentele companiei, cei mici aflând informații interesante despre proiecte și ce facem noi aici.

Curiozitatea celor de la SIBM le-a fost satisfăcută la vizita departamentului de cercetare, unde fondatorul companiei, Oliviu Matei le-a povestit celor mici, plin de entuziasm, despre sistemele aquaponice – unul din proiectele la care Holisun lucrează în prezent. Apoi le-a prezentat puțin istoria calculatoarelor precum și ochelarii inteligenți”, au relatat reprezentanții companiei.

Vor să “revoluționeze” sistemul public de educație

Furnizorul de soluții digitale din Baia Mare se numără printre puținele companii IT locale care s-au înhămat la modernizarea instituțiilor de stat. La Cluj, Holisun a colaborat cu Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF), Universitatea Tehnică, Universitatea de Științe Agricole, dar și cu școli și licee. Compania a testat platforme online pentru catalogul de note și prezență.

UMF Cluj este prima universitate din România la care Holisun a introdus tehnologia chatbot AIDA pentru comunicarea la sesiunea de admitere online. Candidații din străinătate trimiteau inițial actele prin poștă.

La Școala de Agenți de Poliție Cluj-Napoca, Holisun a instalat un sistem automat de corectare a grilelor, la examen. La nivelul școlilor de la Ministerele Afacerilor Interne și Apărării Naționale există deja o discuție pentru a se generaliza sistemul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ACI DIAGNOSTIC CENTER S.R.L. anunță lansarea proiectului cu nr. RUE 14260

Articolul următor

Parcare subterană cu 111 locuri în centrul municipiului Satu Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share