Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tinerii din Baia Mare, inițiați “live” în tehnologie de Holisun

Ultimele tendințe în industria informatică le-au fost prezentate elevilor Școlii Internaționale Baia Mare (SIBM) la sediul companiei Holisun.
Fondatorul companiei și-a răpit din timp pentru a le prezenta elevilor gadgeturile IT | Foto: Holisun

Ultimele tendințe în industria informatică le-au fost prezentate elevilor Școlii Internaționale Baia Mare (SIBM) la sediul companiei Holisun.

“Copiii de clasa a IV-a, de la SIBM, ne-au făcut o vizită, din curiozitate, pentru a afla ce se întâmplă într-o companie de soft. Turul a inclus o vizită în toate departamentele companiei, cei mici aflând informații interesante despre proiecte și ce facem noi aici.

Curiozitatea celor de la SIBM le-a fost satisfăcută la vizita departamentului de cercetare, unde fondatorul companiei, Oliviu Matei le-a povestit celor mici, plin de entuziasm, despre sistemele aquaponice – unul din proiectele la care Holisun lucrează în prezent. Apoi le-a prezentat puțin istoria calculatoarelor precum și ochelarii inteligenți”, au relatat reprezentanții companiei.

Vor să “revoluționeze” sistemul public de educație

Furnizorul de soluții digitale din Baia Mare se numără printre puținele companii IT locale care s-au înhămat la modernizarea instituțiilor de stat. La Cluj, Holisun a colaborat cu Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF), Universitatea Tehnică, Universitatea de Științe Agricole, dar și cu școli și licee. Compania a testat platforme online pentru catalogul de note și prezență.

UMF Cluj este prima universitate din România la care Holisun a introdus tehnologia chatbot AIDA pentru comunicarea la sesiunea de admitere online. Candidații din străinătate trimiteau inițial actele prin poștă.

La Școala de Agenți de Poliție Cluj-Napoca, Holisun a instalat un sistem automat de corectare a grilelor, la examen. La nivelul școlilor de la Ministerele Afacerilor Interne și Apărării Naționale există deja o discuție pentru a se generaliza sistemul.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior
Producătorul clujean de medicamente Terapia, din grupul Sun Pharma, a achiziţionat gama Uractiv din portofoliul Fiterman Pharma Iaşi.

Terapia va prelua gama Uractiv de la Fiterman

Articolul următor

Parcare subterană cu 111 locuri în centrul municipiului Satu Mare

Citește și:
Citeste mai mult

Start-up Nation aproape de start

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a publicat vineri, 24 iunie 2022, procedura finală de implementare a programului pentru stimularea…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share