Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania a preluat Țiriac Leasing

Banca Transilvania (BT) Cluj a achiziționat Țiriac Leasing de la grupul cu același nume,

Banca Transilvania (BT) a achiziționat Țiriac Leasing de la grupul cu același nume. Banca din Cluj face astfel un pas strategic pentru întărirea poziției pe piața de leasing auto.

BT și grupul Țiriac au anunțat în ianuarie semnarea acordului. A urmat primirea aprobării din partea Consiliului Concurenței. În această etapă, odată cu închiderea tranzacției, BT va începe integrarea Țiriac Leasing în grupul său financiar. Țiriac Leasing este a treia companie de profil și prima companie de leasing independentă, achiziționată de BT, după Idea Leasing și ERB Leasing.

Încă integrează companiile Idea

În 2019, ERB Leasing a fuzionat cu BT Leasing, iar Idea Leasing este în etapa de integrare în grupul BT. BT Leasing și Țiriac Leasing sunt companii de top pe piața de leasing din România, cu peste 20 de ani de activitate în domeniu. Țiriac Leasing oferă finanțare în sistem de leasing financiar pentru toate modelele de autovehicule, precum și finanțare de echipamente.

Clienții săi sunt companii private, instituții din sectorul public, multinaționale, persoane fizice și persoane fizice autorizate. Compania a ajuns la active de 213 milioane de euro în 2021. De-a lungul timpului a finanțat 40.000 de clienţi.

“Pentru grupul BT, achiziția arată interesul pentru dezvoltarea pieței de leasing, creșterea și întărirea echipei, respectiv transferul de expertiză”, susțin reprezentanții acestuia. Consultanții tranzacției au fost, pentru BT – PwC, D&B David și Baias, iar pentru grupul Țiriac – Filip & Company.

Au cumpărat pachetul deținut de Molesey și Hyundai

BT este cea mai mare bancă din România: 19% cotă de piaţă, 3,6 milioane de clienţi, 9.000 de angajaţi, 500 de sedii în 180 de localităţi.Țiriac Leasing este unul dintre liderii pieței de profil din România. Compania oferă finanțare în sistem de leasing financiar pentru autovehicule. Portofoliul său este format din companii private, multinaționale, societăți publice, cât și din persoane fizice și persoane fizice autorizate.

Administratorii BT Cluj au aprobat, în ianuarie, achiziționarea integrală a pachetului deținut de către Molesey Holdings Limited și Hyundai Auto România la Țiriac Leasing. Ultima va funcționa ca entitate separată până la finalizarea procedurilor de achiziție, urmând să aibă loc procesul de integrare în cadrul grupului BT, a detaliat directorul general al băncii clujene, Omer Tetik.

Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică. BT a realizat prima achiziție în 2015, Volksbank România, urmată în 2018 de Bancpost, ERB Retail Services și ERB Leasing, respectiv de Idea Bank, Idea Leasing și Idea Broker de Asigurare, în 2021.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universitatea Oradea, motor al cercetării și dezvoltării

Articolul următor

Evenimentul „Comunități smart și sustenabile”, două zile la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share