Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BRK Financial se extinde la Bursa din Viena cu un credit primit de la CEC Bank

Casa de brokeraj BRK Financial Group a contractat o finanțare de 22 milioane lei de la CEC Bank, pentru dezvoltarea strategică a companiei, inclusiv la nivel regional, într-o tranzacție realizată de PCF Investment Banking.
Brokerii clujeni își vor mări activitatea la Bursa din Viena | Foto: Nik Pichler

Casa de brokeraj BRK Financial Group a contractat o finanțare de 22 milioane lei de la CEC Bank, pentru dezvoltarea sa strategică, inclusiv la nivel regional.

Realizatorul tranzacției, PCF Investment Banking, a fost consultant financiar exclusiv în structurarea, negocierea și implementarea operațiunii, conform Profit. Tranzacția este prima de tip “business development” acordată BRK după perioada pandemică, într-un context dificil cauzat de conflictul militar din Ucraina.

„BRK marchează o premieră în rândul intermediarilor din piața de capital din România, accesând, cu ajutorul PCF și CEC Bank, o linie de finanțare bancară pentru creșterea capitalului de lucru. Întreaga aplicație de credit este fundamentată pe segmentele de business operațional, pornind de la operațiunile de market making pentru acțiuni românești, continuând cu emitere de produse structurate și furnizare de lichiditate.

În ceea ce privește calitatea de emitent de produse structurate vizăm extinderea operațiunilor pe piețele din regiune, prima piață vizată fiind Wiener Borse, unde BRK are obținute avizele necesare demarării operațiunilor”, a spus Monica Ivan, director general al BRK.

Planuri de dezvoltare regională

„Tranzacția are scopul de a sprijini planurile de dezvoltare regională ale companiei prin intermediul unei facilități care permite accesul rapid la fonduri, esențial pentru domeniul de activitate în care își desfășoară activitatea. Aceasta excede sfera convențională clasică, ceea ce este un semn important că piața începe să se maturizeze în multiple domenii”, a declarat Vlad Florea, director al PCF.

BRK este una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România, fiind înființată inițial ca Broker Cluj. Veniturile companiei s-au ridicat în 2021 la 27,7 milioane lei. Cel mai mare acționar individual este SIF Muntenia (18,47%).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Anual, Universitatea de Vest Timișoara alocă 20 milioane lei cercetării

Articolul următor

Ecosistemul de tech, valoarea adăugată de care Oradea are nevoie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share