Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Emergent și STK au liber la proiectul Green Square

Companiile Emergent Real Estate și STK Properties vor putea activa complexul mixt de 31 milioane euro din cartierul clujean Bună Ziua doar peste patru ani.
Proiectul din cartierul Bună Ziua este evaluat la 31 de milioane de euro | Foto: Green Square

Companiile Emergent Real Estate și STK Properties vor putea activa complexul mixt de 31 milioane euro din cartierul Bună Ziua – Cluj-Napoca peste patru ani. Funcționarea sa este condiționată de infrastructura rutieră.

Comisia tehnică de amenajare a teritoriului din cadrul municipalității a dat aviz Green Square cu anumite condiții, potrivit Media 9. Partea rezidențială va putea fi recepționată din 2026 încolo. După finalizarea centurii metropolitane, lărgirea străzii Fagului sau apariția unui sens giratoriu la ieșirea din cartierul Borhanci.

50% din suprafața deținută de proprietar urmează să fie cedată în domeniul public. Acestea sunt un scuar verde, o parcelă pe care se va construi creșa, strada de pe teren, un spațiu pentru lărgirea arterei. Regimul de înălțime va fi decis de arhitectul-șef al municipiului, Daniel Pop. Propunerea biroului de proiectare Trans Form este o clădire de 9 etaje și alta cu 7 etaje. Emergent și STK Properties dețin parcela.

STK Properties, vehicul investițional axat pe dezvoltarea de proiecte imobiliare în Cluj, a intrat pe Piața AeRO a Bursei de Valori București. Compania a fost înființată de fondul de investiții STK Emergent. Listarea a avut loc după ce aceasta a atras de la investitorii din piața de capital 3,5 milioane de lei. Capitalizarea anticipată a companiei era de 21 de milioane de lei.

Proiect imobiliar cu bani de pe bursă

„Acest proiect constituie o premieră pentru piața imobiliară clujeană: dezvoltarea unui proiect imobiliar cu participarea publică a investitorilor. Astfel, au posibilitatea de a avea expunere pe un domeniu care a adus randamente bune în ultimii ani.

STK Properties va fi o companie de proiect al cărui obiectiv îl constituie realizarea dezvoltării imobiliare Green Square și restituirea către investitori a profitului realizat. Este în derulare procedura de obținere a planului urbanistic zonal. Față de momentul realizării plasamentului privat am obținut avizul de trafic, una dintre fazele esențiale pentru obținerea PUZ”, a declarat Nicolae Pascu, președintele STK Financial.

Green Square presupune un complex mixt, cu 236 de locuințe, mall pe 15.000 mp, 636 de locuri de parcare, restaurante, sală de sport, creșă, parc pe 5.000 mp. Proiectul a fost blocat timp de șase ani de către municipalitate, contextul fiind modernizarea arterei principale din cartier.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rectorul UMFST Târgu Mureș: Societatea are nevoie de specialiști formați într-o universitate care și-a adaptat programele de studii

Articolul următor
Dezvoltatorul clujean de software RebelDot a lansat propriul mecanism de investiții în startup-uri tech.

RebelDot va susține startup-urile tech locale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share