Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

RebelDot va susține startup-urile tech locale

Dezvoltatorul clujean de software RebelDot a lansat propriul mecanism de investiții în startup-uri tech.
Dezvoltatorul clujean a ajuns la o echipă de 150 de oameni, în trei orașe din Europa | Foto: RebelDot

Dezvoltatorul clujean de software RebelDot a lansat propriul mecanism de investiții în startup-uri de tehnologie.

Rebel Ventures va administra noua strategie de investiții a companiei. Divizia de investiții a fost dezvoltată la inițiativa cofondatorilor Tudor Ciuleanu și Andras Kocsis. Ei vor să se implice în dezvoltarea industriei tech autohtone.

„Un concept deja familiar companiilor de dezvoltare software – tech for equity – este modul prin care RebelDot se implică activ în dezvoltarea startup-urilor. În felul acesta, aducem un plus de valoare relațiilor tranzacționale cu care este deja obișnuită piața de investiții din România.

Este un tip de colaborare care pune împreună mai bine de 14 ani de expertiză și o echipă de peste 150 de developeri, designeri și manageri de produs, alături de fondatori, pentru a-i susține îndeaproape în dezvoltarea unui business care să răspundă nevoilor de pe piață”, a declarat Tudor Ciuleanu, CEO al RebelDot.

Vor ajuta tinerii antreprenori IT din Cluj

Divizia se adresează companiilor aflate la început de drum și echipelor de developeri care au tehnologia drept componentă principală de business. Ea urmărește colaborări cu startup-uri care vin cu soluții simple și inovatoare la problemele de zi cu zi ale clienților. Zonele vizate sunt healthcare, telemedicină, energie verde, fintech și blockchain.

„RebelDot poate fi implicată în diverse business-uri fără a fi nevoită să acopere toate ariile ce vizează lansarea unui produs software. Cluj-Napoca este un oraș recunoscut la nivel global pentru talentul IT de care dispune și avem un număr impresionant de companii care apelează la noi pentru a le ajuta, prin consultanță, la implementarea aplicațiilor pe care le dezvoltă.

Prin Rebel Ventures, vrem să ne asigurăm că startup-urile locale beneficiază de aceeași consultanță tehnică. Este aportul pe care vrem să îl aducem în comunitatea de tech locală. Nu excludem investiții internaționale în startup-uri care ne abordează și reușesc să ne capteze atenția”, spune Ciuleanu.

Lucrează în mod hibrid, inclusiv din Danemarca

RebelDot s-a implicat până acum în Eventmix, platformă globală self-service lansată de către antreprenorii în serie Sergiu Biriș și Andrei Dunca. Aceasta permite realizarea de evenimente, hibride și virtuale fără a necesita experiență sau cunoștințe tehnice. Startup-uri locale și internaționale ca Visidot, UNL Global, We.Vestr Compleye, Venture Rock, The Bridge care au beneficiat de investiții din partea RebelDot.

RebelDot este o companie clujeană de dezvoltare de software ale cărei produse digitale susțin branduri locale și internaționale în accelerarea procesului de digitalizare și inovare. În patru ani de la lansare, RebelDot a ajuns la o echipă de 150 de ingineri, designeri și manageri de produs care lucrează în mod hibrid, din țară și din străinătate. RebelDot are filiale la Cluj-Napoca, Oradea și Copenhaga. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Companiile Emergent Real Estate și STK Properties vor putea activa complexul mixt de 31 milioane euro din cartierul clujean Bună Ziua doar peste patru ani.

Emergent și STK au liber la proiectul Green Square

Articolul următor

Anual, Universitatea de Vest Timișoara alocă 20 milioane lei cercetării

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share