Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primul parc industrial cu terminal cargo din România prinde contur la Oradea

  • Calea de rulare care leagă parcul de pista de aterizare a fost deja realizată în timp record, în 10 zile
  • Valoarea investiției se ridică la aprox. 40 mil. euro
  • Suprafața totală a proiectului va depăși 60.000 mp
  • Primele spații vor fi operaționale până la finalul anului

CTP, cel mai mare proprietar și dezvoltator de spații logistice și industriale din Europa Continentală, a început lucrările de construcție la CTPark Oradea Cargo Terminal, primul parc industrial cu terminal cargo din România, amplasat în imediata apropiere a Aeroportului Oradea și a parcului industrial Eurobusiness II.

Dezvoltat pe un teren cu o suprafață de 14,4 hectare, parcul industrial CTPark Oradea Cargo Terminal beneficiază de conexiune directă cu Aeroportul Oradea. Lucrările de construcție la calea de rulare, care face legătura dintre platforma de staționare a aeronavelor și pista aeroportului au fost finalizate într-un timp record de doar 10 zile. În prezent se lucrează la platforma de garare a avioanelor, cu o suprafață de peste 20.000 mp și la primele spații industriale și logistice, inclusiv cu destinație cargo, două clădiri cu o suprafață totală de aproximativ 25.000 mp, care vor fi operaționale până la finalul anului.

“CTPark Oradea Cargo Terminal reprezintă o premieră națională. Este primul parc industrial cu terminal cargo, un proiect care implică lucrări de infrastructură speciale, coordonate de echipa noastră de construcții. Suntem fideli convingerii noastre că infrastructura este cheia dezvoltării industriale și logistice și acesta este departe de a fi punctul forte al României, de aceea ne implicăm ori de câte ori găsim deschiderea autorităților spre dezvoltări sustenabile. Deși proiectul a  început de curând, interesul potențialilor rezidenți, utilizatori de spații logistice, dar și operatori de cargo, este destul de mare și s-a concretizat într-un prim contract de închiriere; în același timp, avem discuții avansate pentru aproximativ 50% din spațiile disponibile în total. Valoarea de piață a investiției în CTPark Oradea Cargo Terminal va fi de aproximativ 36 milioane de euro la finalizare și vine în continuarea investițiile noastre deja existente în Oradea”, a declarat Ana Dumitrache, Country Head CTP România.

La finalizarea lucrărilor de construcții, CTPark Oradea Cargo Terminal va deveni unul dintre cele mai mari 10 parcuri industriale ale CTP România, cu o suprafață totală de peste 60.000 mp. CTPark Oradea Cargo Terminal poate acomoda clienți din sectoare diverse, atât cu activități de cargo, precum și de producție și de logistică, sau ambele cumulate, oferind suprafețe flexibile care încep de la 500 mp.

Tot în județul Bihor, CTP mai deține parcul industrial CTPark Oradea Nord, amplasat pe Calea Borșului, în Oradea, și CTPark Salonta, aflat în curs de extindere în Salonta, oraș care va beneficia de conexiune directă cu autostrada M44 din Ungaria prin intermediului noului drum expres DX Oradea-Arad.

În ultimii ani, CTP și-a consolidat poziția ca unul dintre principalii investitori imobiliari din zona de vest a țării, având, de asemenea, parcuri industriale și în Timișoara, Arad, Ineu și Caransebeș.

 

CTP este cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de proprietăți imobiliare logistice și industriale din Europa Continentală în funcție de suprafața închiriabilă brută, deținând peste 9,3 milioane de m² de spații în zece țări la 31 martie 2022. CTP este singurul dezvoltator din regiune cu întregul său portofoliu certificat BREEAM și cu operațiuni neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon din 2021, ceea ce stă la baza angajamentului său de a fi o afacere sustenabilă.

În România, CTP deține o suprafață totală de peste 2 milioane mp de depozite de clasa A în 15 orașe: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Târgu Mureș, Caransebeș, Ineu și Salonta.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Rețeaua de agenții imobiliare RE/MAX a perfectat un parteneriat cu platforma de investiții digitale Tradesilvania pentru tranzacționarea de proprietăți în criptomonede.

RE/MAX permite cumpărarea de proprietăți cu criptomonede

Articolul următor

Marea digitalizare în administrație. Pandemia, catalizator pentru proiectele de modernizare administrativă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share