Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parcarea de lângă Sala Polivalentă Oradea va fi acoperită cu panouri fotovoltaice

S-au aprobat SF-ul și indicatorii tehnico-economici pentru centrala fotovoltaică de pe str. Traian Blajovici din Oradea.

Consilierii locali au aprobat vineri, 10 iunie, în cadrul ședinței extraordinare de îndată, studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru realizarea unei centrale electrice fotovoltaice pe str. Traian Blajovici. Proiectul va fi depus de către SC Termoficare Oradea SA spre finanțare în cadrul PNRR.

Obiectivul general al proiectului este valorificarea resurselor energetice regenerabile (solară) pentru producerea energiei verzi pentru autoconsum și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră la nivelul orașului Oradea. Obiectivele principale sunt reducerea consumului de energie electrică din surse convenţionale, reducerea costurilor cu energia electrică şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Investiția constă în realizarea unei centrale electrice fotovoltaice amplasate în parcarea de pe strada Traian Blajovici din municipiul Orade

Structura investiției

a, destinată în special autoconsumului de energie electrică prin alimentarea cu energie electrică a stației termice geotermale (STG) și a stațiilor de încărcare auto aparținând Sălii Polivalente.

Pentru realizarea investiției, se propune un sistem de module fotovoltaice montate pe o structură metalică fixă, cu fundații de beton, orientate spre sud-est, sud-vest, la un unghi de înclinație de 10°, grupate în șiruri, care vor fi conectate la invertoare de 20 kVA, distribuite, după o configurație definitivată de către proiectant, care să acopere parțial baza de consum de energie electrică a Stației Termice Geotermale, aflată în construcție, din vecinătatea noii Săli Polivalente, în timpul zilei.

Astfel, conform dimensionărilor realizate se vor instala un număr de aproximativ 1.480 de module fotovoltaice, cu o putere totală instalată de aproximativ 858,40 kWp, având următoarele caracteristici:

– Energia electrică consumată, medie anuală: 3.690,00 MWh/an (estimativ STG – Sală Polivalentă);

– Puterea totală instalată estimată a centralei fotovoltaice: 858,40 kWp;

– Energia produsă fotovoltaic, medie anuală estimată: 930,68 MWh;

– Economia de energie electrică estimată: 25,22%;

– Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în tone echivalent CO2/an = 574,88 tone.

Valoarea totală a investiției este de 12.526.987,79 lei inclusiv TVA. Durata de realizare este de 18 luni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Compania de servicii de instalații electrice MEB Electric Turda a raportat finalizarea la ansamblul rezidențial Wings, din Cluj-Napoca

MEB Electric e gata cu lucrările la Wings

Articolul următor

S-a aprobat studiul de fezabilitate pentru inelul rutier metropolitan Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share