Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primul parc industrial al Maramureșului: la Baia Sprie. Va avea până la 50 de hectare

Construirea de parcuri industriale în Maramureș, care să stimuleze investițiile directe în județ, aducând dezvoltare și creștere economică, reprezintă un obiectiv asumat al Consiliului Județean (CJ).

Cel dintâi parc industrial din județul Maramureș va fi construit în orașul Baia Sprie și se va întinde pe o suprafață între 43 și 50 ha.

Construirea de parcuri industriale în Maramureș, care să stimuleze investițiile directe în județ, aducând dezvoltare și creștere economică, reprezintă un obiectiv asumat al Consiliului Județean (CJ). În 2021 a fost înființată Societatea Parcuri Industriale Maramureș care se ocupă de implementarea acestui obiectiv de investiții.

Prima etapă pentru crearea de condiții pentru potențialii investitori care vor să facă afaceri în Maramureș e identificarea de terenuri necesare dezvoltării parcurilor industriale.

Aleșii județeni au votat proiectul de hotărâre care prevede trecerea unui teren în suprafață totală de 34 ha, din domeniul public al orașului Baia Sprie în domeniul public al județului Maramureș. Există posibilitatea extinderii până la 50 ha a acestui obiectiv. Finanțarea dezvoltării acestei zone industriale va fi asigurată din fondurile CJ Maramureș.

Lucrări la drumurile de acces spre zona industrială

“În ceea ce privește drumurile de acces către zona industrială din Baia Sprie, vom începe să lucrăm la realizarea lor încă din iulie, în parteneriat cu Societatea Drumuri și Poduri Maramureș. Avem deja multe cereri de la investitori care doresc să dezvolte afaceri în Maramureș.

Este un lucru care ne motivează o dată în plus să realizăm aceste zone industriale. Să dezvoltăm economia județului și să oferim maramureșenilor condiții de trai mai bune, la ei acasă”, a declarat Ionel Bogdan, președintele CJ.

Zone industriale vor mai fi construite în localitățile Fărcașa (20 ha), și Șomcuta Mare (10 ha). Acestea vor fi dezvoltare prin fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Deputatul Viorel Băltărețu atenționează asupra rosturilor de dilatare ale podului peste Autostrada Transilvania (A3) din zona Tureni.

“Autostrada Transilvania încă nu este recepționată de la Bechtel”

Articolul următor
Compania clujeană NTT DATA România a invitat startup-urile locale la o competiție regională preliminară, cu depunerea proiectelor până la 19 august.

NTT DATA, în căutare de antreprenori inovatori în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share