Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

În ce să îți investești banii în perioada de inflație

Inflația în creștere reprezintă una dintre cele mai mari amenințări la adresa portofoliilor. Impactul produs de pandemie, de războiul din Ucraina, prețurile ridicate ale produselor energetice alimentează creșterea inflației, iar lipsa anumitor bunuri duce la un dezechilibru ridicat dintre cerere și ofertă. 

Dacă în perioada 1990-2021 inflația în România a cunoscut o scădere considerabilă, de la 256,1% în 1993 la 7,5% în 2021, în acest an a ajuns la peste 10-12% și posibil să crească. În ceea ce privește condițiile economice prin care trecem în acest moment, cu siguranță te gândești și tu dacă este oportun să începi o investiție în perioada aceasta sau nu. Toată lumea se întreabă, însă ceea ce vedem în ultima perioadă pe piață din discuțiile avute cu mai mulți investitori este că teama de inflație este mai mare decât incertitudinea. Adică, tot mai mulți încep să se gândească cum și în ce să-și investească capitalul pentru a-l proteja de inflație. Poate că e mai sigur pe termen scurt (câteva luni) să ne ținem banii în cash, dar pe perioade mai lungi cu siguranță nu, deoarece valoarea reală va scădea chiar și cu 30% în perioada imediat următoare. În plus, probabil că rata reală a inflației va fi mult mai mare decât cea oficială, deoarece încasările TVA au crescut cu peste 20% în ultimele luni din cauza prețurilor ridicate. Sfatul nostru este ca, dacă ai o sumă mare de bani, să o investești. Îți arătăm noi cum:

Investește pe termen lung într-o afacere generatoare de venit pasiv

Schemele de investiții pe termen lung sunt cele mai sigure, iar un bun exemplu sunt domeniile indispensabile, precum utilitățile, de care vom avea mereu nevoie, sau spălătoriile auto self-service, pentru că numărul mașinilor se află în continuă creștere și sunt necesare spălătorii auto pentru a fi curățate. Practic, numărul spălătoriilor auto self-service ar putea să crească în paralel cu cel al mașinilor, indispensabile pentru viața de zi cu zi în prezent. 

Investește în tine

În perioadele inflaționiste investiția în propria persoană, în educația pe termen mediu și lung, își va arăta roadele. Dacă vei avea cunoștințele necesare, în special din punct de vedere economic, vei știi cum să îți gestionezi bine propria afacere.

Investiția în criptomonede, riscantă

Deși în ultimii ani au crescut în popularitate, în această perioadă investiția în criptomonede pare să fie una riscantă, economiștii lansând semnale de avertizare pentru cei tentați să investească în această zonă. Criptomonedele sunt active speculative, volatile, extrem de riscante. Sfatul analiștilor este de a nu investi bani pe care nu îți permiți să-i pierzi. 

Ce opțiune este mai bună? 

O investiție foarte bine pregătită și gândită într-o spălătorie auto self service poate să fie o investiție foarte bună în această perioadă, deoarece oamenii vor avea nevoie de aceste servicii chiar și în condiții de inflație ridicată. Poate că vor aloca per total mai puțini bani pentru spălatul mașinii, dar cu siguranță vor căuta spălătoriile unde curățarea va fi mai eficientă, într-un timp cât mai scurt. Nu vei avea costuri salariale cu personalul, capacitatea spălătoriei de a genera profit este de 40-45%, asigurând o siguranță materială/financiară. Iar recuperarea investiției este avantajoasă, realizându-se după 3-4 ani sau în unele cazuri chiar în 1,5-2 ani. În plus, vei avea garanția calității, deoarece echipamentele Ehrle vor fi de excepție și peste 10 ani datorită calității și încrederii germane și nici întreținerea lor nu va fi prea mare, deoarece nu necesită prea multe reparații, funcționarea lor fiind foarte sigură. 

 

Pentru orice detalii, sfaturi și asistență despre investiția în spălătoria auto self-service EHRLE contactează echipa EHRLE care îți va pune la dispoziție întreaga experiență și expertiză dezvoltată de-a lungul timpului, pentru a te ajuta să dezvolți un business de succes.

 

Total
10
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Măsurile de eficiență energetică, un răspuns solid la criza energetică

Articolul următor
Drumul Expres ce va asigura o legătură mai rapidă între Autostrada Transilvania și Cluj-Napoca (DX A3) presupune o investiție de 663 milioane lei.

Drumul Expres spre Autostrada Transilvania costă 133 de milioane de euro

Citește și:
Citeste mai mult

Start-up Nation aproape de start

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a publicat vineri, 24 iunie 2022, procedura finală de implementare a programului pentru stimularea…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
10
Share