Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O nouă subvenție pentru agricultori: 200 euro/ha pentru producția de cartof de consum

FOTO Shutterstock

Guvernul a aprobat joi, 16 iunie, o nouă subvenție pentru fermieri. Este vorba despre schema „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de cartof de consum”. Subvenția este în cuantum de maxim 200 euro/ha în acest an.

Subvenția aprobată de guvern poate fi obținută de trei categorii de producători: producătorii agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător; producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale și producători agricoli persoane juridice.

„Oferim cultivatorilor de cartofi sprijinul de care au nevoie pentru a continua să obțină producții care să acopere necesarul de consum al României. Am alocat în bugetul acestui an 15 milioane de lei pentru susținerea producției de cartofi românești, iar prin viitorul Plan Național Strategic oferim sprijin pentru construirea de depozite dedicate recoltelor de cartofi. Ne asigurăm astfel că vom avea pe piață cartofi românești o perioadă mai lungă de timp în decursul unui an”, a declarat ministrul Adrian Chesnoiu.

Pentru a solicita subvenția, agricultorii trebuie să respecte mai multe criteri. În primul rând, să dețină o suprafață cultivată cu cartof de consum de minimum 0,3 ha. În al doilea rând, să obțină o producție de minimum 15 tone/ha, din care să comercializeze cel puțin 6 tone/ha până la data de 29 noiembrie a anului de cerere. De asemenea, este necesar ca aceștia să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu cartof de consum în anul 2022, precum și să facă dovada producției realizate prin documente justificative.

FOTO Shutterstock

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Centre de educație ecologică în zonele turistice din județul Bihor

Articolul următor

Twispay a fost acceptată drept membru principal al schemei de plată Visa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share