Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Firmele de top din Arad, premiate la Gala The Voices of Business Awards

Gala The Voices of Business Awards a ajuns joi, 9 iunie 2022, la Arad. Companii de top din județul Arad, precum și companii noi care s-au remarcat în domeniul lor de activitate au fost premiate de revista Transilvania Business la gala desfășurată la Restaurantul Rațio Beach, pe malul Mureșului. The Voices of Business Awards, un eveniment unic de promovare a liderilor din business din Transilvania&Banat, a fost susținut la Arad de partenerii noștri IRUM SA, Transavia SA, Alfa Software, Welthee, E.ON, Valor Smartwash – reprezentant Ehrle, Cramele Balla Géza, Decorex Prod și Art Bending. Bineînțeles, evenimentul a avut și elementul său de noutate, un moment de CSR. 

Evenimentul a început cu discursul fondatorului revistei Transilvania Business, Aurelian Grama, care a reamintit că seria de evenimente The Voices of Business este parte a unei etape integratoare a proiectului special Elite în Business. Banat și Transilvania, dar și o invitație concretă în spiritul devizei revistei – Venim și scriem împreună despre afacerea ta.

Ne-am bucurat de multe din reușitele dumneavostră, ale companiilor românești, străine, mixte. Ale curajoșilor care în fircare 25 ale lunii plătim taxe și impozite către România. Am fost alături de mulți dintre antreprenorii din România în momentele în care aniversau 5, 10, 15, 20 sau 25 de ani. Scriem optimist, pozitiv la Transilvania Business. Avem 110 numere. Eu vă dau un singur mesaj: trebuie să fiți mândri că reușiți să rezistați în această lume plină de provocări, fie ele internaționale, fie de sănătate. Trebuie să fiți, în continuare, puternici, pentru că dețineți în mâini soarta mai multor familii, le-a transmis Aurelian Grama celor prezenți.

Consiliul Județean Arad a fost reprezentat de dr. Andrei Ando, director executiv în cadrul autorității județene.

12 ani în presă este o vârstă absolut respectabilă. Felicitări! În al doilea rând, felicitări mediului de afaceri din Arad. Suntem județul din România cu a doua cea mai mare nevoie de forță de muncă. Asta înseamnă că în județul Arad aproape cine nu dorește nu muncește. Județul Arad are o rată a șomajului de 0,8%. Pentru companii e foarte greu să-și găsească forță de muncă. Asta e o provocare foarte dificilă. Sunt firme care își aduc forță de muncă din Ungaria. Sunt 4.000 de angajați din Ucraina, câteva mii din Pakistan, Sri Lanka și alte state extracomunitare. Sunt investiții publice în Arad de 4,5 miliarde de euro. În infrastructură, în sistemul spitalicesc, calea ferată. Administrația județului Arad este pe locul doi la nivel național la absorbția de fonduri europene, a precizat reprezentantul CJ Arad.

Ajuns mai târziu din motive obiective, primarul Aradului Călin Bibarț, i-a felicitat pe reprezentanții Transilvania Business pentru evenimentele pe care le organizează.

Aradul a fost, este și va fi un pol de dezvoltare economic. Asta se datorează poziției sale și istoriei, dar și celor care vă aflați aici, și poate altora care nu sunt. Mici sau mai mari motorașe fără de care noi nu am putea să funcționăm și nu am putea fi ceea ce noi suntem astăzi. Inclusiv noi ca administrație locală, a mai declarat primarul Aradului.

Partenerii – coloana de susținere a The Voices of Business Awards

Cum aminteam deja ne-au fost alături ca parteneri de încredere: IRUM SA, Transavia SA, Alfa Software, Welthee, E.ON, Valor Smartwash – reprezentant Ehrle, Cramele Balla Géza, Decorex Prod și Art Bending

Cu 31 de ani de experiență în piață, Alfa Software oferă companiilor, specializate mai ales în zona de producție, dar și construcții ș.a., suport pe zona de digitalizare și pe zona de decizie, cu 40 de programatori – implementatori în firma mamă și cu alte firme partenere care promovează serviciile și produsele Alfa Software.

“Avem peste 600 de proiecte implementate până acum și spunem că cei 30 de ani pe piață este o măsură a succesului. Am pornit acum 30 de ani cu aplicații financiar-contabile, după care ne-am dezvoltat partea de operațional, și anume tot ceea ce poate optimiza circuite, păstra banii în companie”, a arătat Claudiu Mândru, director de vânzări Alfa Software.

Compania oferă suport în două direcții – colectarea datelor, respectiv analiză și suport decizie.

Reprezentanții companiilor premiate au putut afla noutăți din universul fondului de investiții descentralizat Welthee.

Totodată, cel mai important producător autohton de tractoare articulate forestiere și tractoare agricole, IRUM SA Reghin, jud. Mureș, ne-a purtat prin istoria sa de decenii, punctând și cele mai importante investiții ale ultimilor ani.

Îngeri pentru suflete și Alexandra Timar, supriza noastră

Ineditul evenimentului de la Arad a fost Alexandra Timar, președinte Asociația “Îngeri pentru Suflete”, care le-a prezentat invitaților noștri câteva date despre organizația neguvernamentală pe care o prezidează. Asociația este dedicată ajutorării copiilor și vârstnicilor aflați în nevoie, însă aria în care Alexandra Timar își întinde aripile este mult mai vastă. Asociația a avut până acum 40.000 de beneficiari din 19 județe. În această perioadă, asociația sprijină, totodată, atât refugiații ucrainieni din Arad, cât și cetățenii ucrainieni rămași în țara vecină aflată în război.

Vocea business-ului arădean 

“Ne bucurăm că suntem o firmă atât de importantă, am luat locul I, suntem obișnuiți, vrem să mergem cu business-ul mai departe și să dovedim că suntem cei mai buni în continuare”, a spus Sergiu Mechenici, Fleet Manager International Alexander, la primirea trofeului Companie de elită în business. International Alexander a ocupat locul I la categoria companii cu capital românesc.

“Ne bucurăm să facem parte din topul firmelor din Arad și contribuim cu succes la dezvoltarea regiunii de Vest a României. Iar ca lucrări reprezentative, am luat primul proiect cu statul român și  vom construi un pod peste Mureș pe care sperăm să îl realizăm într-un an de zile”, a subliniat Dragan Mihailovici, director financiar PAB Romania, companie clasată pe locul al 3-lea în cadrul categoriei Companie de elită în business – firme cu capital românesc.

“Suntem o companie de 30 de ani în România, în Arad, și de 37 de ani am început în Germania acest business, ne-am dezvoltat cu șase centre și mergem mai departe”, a arătat JÜRGEN SCHUNN, președinte Autoschunn. De asemenea, la momentul evenimentului, Autoschunn prezenta în centrul Aradului cele mai noi modele de vehicule cu motoare electrice.

Cei mai buni dintre cei buni

Cele mai bune companii din județul Arad, în baza clasamentelor întocmite de echipa Transilvania Business, le puteți descoperi mai jos, iar noi le mulțumim încă o dată reprezentanților firmelor care ne-au onorat invitația.

Trofeele sunt realizate cu o bază de lemn de stejar furnizată de Decorex Prod, sârmă galvanizată și vopsea acrilică și au o înălțime de 27 de cm. Sunt o creație a partenerelui nostru, Art Bending. Paul Cristian Cordoș.

Companiile românești și străine clasate pe primele trei locuri și primele două companii cu capital mixt vor avea parte și de o altă surpriză din partea noastră, pregătită de redactorul șef al cotidianului mureșean Zi de Zi, Alex Toth. O integramă.

TOP 20 DE FIRME ROMÂNEȘTI ARAD

Locul 1 INTERNATIONAL ALEXANDER

Locul 2 ASTRA VAGOANE CĂLĂTORI SA

Locul 3 P.A.B. ROMÂNIA

Locul 4 SMART DIESEL

Locul 5 ARSAT INDUSTRIES

Locul 6 AUTO GROUP C.M.B.

Locul 7 GAZ VEST SA

Locul 8 FILIP

Locul 9 DIVA SOL

Locul 10 GENESYS MEDICAL CLINIC

Locul 11 CDC TRANSPORT INNOVATION

Locul 12 LACTO FOOD

Locul 13 SPEED LINE IMPEX

Locul 14 SIDE GRUP

Locul 15 SYLC CON TRANS

Locul 16 TEHNODOMUS

Locul 17 BRANDL RO

Locul 18 LUAR

Locul 19 PRESTRAGRO COMIMPEX

Locul 20 AGRODEP

TOP 20 FIRME CU CAPITAL STRĂIN ARAD

Locul 1 WEBASTO ROMANIA

Locul 2 COFICAB EASTERN ROMANIA

Locul 3 YAZAKI COMPONENT TECHNOLOGY

Locul 4 LEONI WIRING SYSTEMS ARAD

Locul 5 TEXTILE MEDICALE

Locul 6 MASCHIO GASPARDO ROMANIA

Locul 7 SYSTRONICS

Locul 8 ASTRA RAIL INDUSTRIES SA

Locul 9 GUALA PACK NADAB

Locul 10 COOPER INDUSTRIES ROMANIA

Locul 11 HAMMERER ALUMINIUM INDUSTRIES SANTANA

Locul 12 PORTA KMI ROMANIA

Locul 13 PANDUIT EUROPEAN SOLUTION

Locul 14 GDS MANUFACTURING SERVICES SA

Locul 15 KROMBERG & SCHUBERT ROMANIA NA

Locul 16 LAGERMAX AUTOTRANSPORT

Locul 17 OECHSLER ROMANIA

Locul 18 MAURIZIARO MEAT

Locul 19 EVEREL ROMANIA

Locul 20 PERPLASTIC COMPOUNDING

TOP 10 FIRME MIXTE ARAD

Locul 1 AUTO SCHUNN

Locul 2 AGRICOLA SAN GIORGIO

Locul 3 COTTA INTERNATIONAL

Locul 4 MINIMAXX SOFA

Locul 5 ERGAD TECHNOLOGY

Locul 6 DARIMEX INTERNATIONAL

Locul 7 CENTRUL MEDICAL LASER SYSTEM

Locul 8 MAXSTILE

Locul 9 INSTAL IMPEX

Locul 10 S F TOOLSHOP

PREMIILE speciale Companie de elită în business

 

SHARE IT SMART

HIGHT PLAST

FERONERIA PROD

ENERGCONS HYPERVOLT

HT EST DIVISION

Toți cei prezenți la eveniment au primit o pungă cadou, în care se află un chestionar din partea redacției Transilvania Business, precum și alte materiale editoriale – economice și culturale – realizate de echipa revistei Transilvania Business.

Despre județul Arad. Economic

Județul Arad este situat în vestul României, la intersecția unor importante artere de circulație, naționale şi internaționale. Poartă de intrare între Europa occidentală şi sud-estul continentului, județul Arad dispune de 4 puncte rutiere de trecere a frontierei la granița cu Ungaria, iar la Curtici pe cale feroviară, parte a coridorului de transport IV Pan European.

Din punct de vedere economic, județul Arad reprezintă una din cele mai dezvoltate și mai bogate zone ale României. Datorită apropierii sale de graniță, județul atrage un număr mare de investitori străini. Județul Arad reprezintă un important punct de concentrare industrială din România, având o dezvoltare economică, durabilă și complexă și o infrastructură bună pentru atragerea de investiții în industrie, servicii, comerț și agricultură. Unul dintre domeniile cu mare dezvoltare în județul Arad este cel auto, aici fiind înființate mai multe companii cu profil automotive. La sfârșitul anului 2020, în județul Arad existau 32.505 firme, dintre care 21.324 societăți cu personalitate juridică și 11.181 persoane fizice autorizate, întreprinderi familiale sau întreprinderi individuale.

AICI găsiți o analiză referitoare la cea de-a doua ediție Elite în business. Banat și Transilvania.

Pentru documentare, echipa revistei Transilvania Business a utilizat informațiile oferite de Ministerul Finanțelor, portalului listafirme.ro, cel mai complet portal despre firmele din România, reprezentanții companiilor incluse în clasamentele Elite în business. Banat și Transilvania și site-urile companiilor.

Ligia VORO & Dan BIRTA

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Horia Ciorcilă, președintele Băncii Transilvania (BT), va fi implicat în finanțarea Muzeului Ilie Năstase, a anunțat, la Cluj, celebrul tenismen român.

Președintele Băncii Transilvania se implică în finanțarea Muzeului Ilie Năstase

Articolul următor

Marca JURA, prin compania Swiss Coffee - un nou chiriaș în birourile MIRO, dezvoltate de SPEEDWELL

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share