Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Președintele Băncii Transilvania se implică în finanțarea Muzeului Ilie Năstase

Horia Ciorcilă, președintele Băncii Transilvania (BT), va fi implicat în finanțarea Muzeului Ilie Năstase, a anunțat, la Cluj, celebrul tenismen român.
Năstase, Giurgiu și Ciorcilă, la avanpremiera documentarului “Nasty” | Foto: TIFF

Horia Ciorcilă, președintele Băncii Transilvania (BT), va fi implicat în finanțarea Muzeului Ilie Năstase, a anunțat, la Cluj, celebrul tenismen român.

“Voi face acest muzeu datorită lui Horia Ciorcilă, de la BT, mă va ajuta în acest demers. Eu am foarte multe trofee adunate de-a lungul timpului. Singurul lucru care mă deranjează – și de aceasta vreau să îl fac cât mai repede, este că, în fiecare zi în care mă trezesc sau merg să mă culc trec prin fața acestor trofee, mă simt puțin cam prizonier în trecut.

Deci vreau să le împărtășesc cu fanii mei, mai ales cu cei tineri, care nu n-au cunoscut, iar muzeul va fi un punct de reper”, a mărturisit Ilie Năstase. El a participat, la Cinema Victoria, la proiectarea unei avanpremiere la documentarul “Nasty”, în curs de concretizare de către regizorul Tudor Giurgiu, directorul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Două treimi din costuri, materiale de arhivă

“Va fi un documentar despre lumea și cariera lui Ilie Năstase, una fabuloasă, pentru că el merită acest lucru, m-a uimit și m-a inspirat întotdeauna. De un an de zile filmăm; am reușit să realizăm până acum destul de mult. Proiectul este în montaj. Dacă toate merg așa cum am prevăzut, îl vom prezenta la următoarea ediție a TIFF, unde plănuim să facem o sărbătoare mare cu acest film.

Acesta include foarte multe materiale de arhivă, două treimi din costul de producție îl vor reprezenta aceste materiale. Filmul va suprinde o lume a tenisului aparte, care nu mai există acum și care dorim să reprezinte un exemplu pentru tineri pentru că România a avut în acea vreme un sportiv imens care a fost primul în lume atunci”, a spus regizorul clujean.

Becker și Nadal, printre protagoniști

Avanpremiera filmului despre Năstase a fost proiectată înaintea filmului “Cetățeanul Ashe” (SUA). “Năstase este un bad boy-ul original al tenisului mondial, dar și unul dintre cei mai performanți și apreciați tenismeni ai tuturor timpurilor”, au motivat organizatorii TIFF.

Filmul documentează viața și cariera sportivului român (palmaresul lui numără 64 de titluri ATP, două Grand Slam-uri, trei finale de Cupa Davis) și include imagini de arhivă, dar și interviuri cu invitați precum Boris Becker sau Rafael Nadal.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România (AAR) susține că situația de pe aerogărilor autohtone este mai bună decât a celor mari din afara țării.

Ciceo: “Aeroporturile românești stau mai bine decât cele mari din străinătate”

Articolul următor

Firmele de top din Arad, premiate la Gala The Voices of Business Awards

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share