Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Joysonquin Automotive Systems Romania: investiții de peste 11 milioane de euro în proiecte noi pentru Daimler, BMW și Porsche în 2021

JOYSONQUIN Automotive Systems Romania face parte din grupul de firme JOYSONQUIN, cu locații în Germania, Polonia, Mexic, Statele Unite ale Americii și China. Acesta este deținut de corporația chineză JOYSON Electronics, listată la Bursa de Valori din Shanghai, cu o cifră de afaceri de 7 miliarde USD, în Ningbo China. JOYSON Electronics este un furnizor de soluții complete, de înaltă calitate, eficiente din punctul de vedere al costurilor, și lider în tehnologie. La nivel global, sunt acoperite trei domenii automotive majore: siguranța auto, electronică și telematică, precum și componente funcționale.

Compania cu sediul în județul Brașov produce elemente ornamentale de interior–ornamente ușă, consolă centrală, bord, într-o gamă variată de suprafețe, incluzând furnir din diferite esențe lemnoase, fibră de carbon, aluminiu. Clienții principali în prezent sunt Daimler, Audi, BMW și Porsche.

În anul 2021, investițiile Joysonquin Romania au fost de peste 11 milioane de euro în proiecte noi pentru Daimler și Porsche. Din punctul de vedere al tehnologiei, firma brașoveană deține utilaje de ultimă generație care sunt echipate cu dispozitive și matrițe ce pot satisface cele mai exigente cerințe ale clienților. Un astfel de exemplu se regăsește în procesul de injectare care poate realiza un reper în 3 pași pe o singură matriță. În plus, folosește tehnologie pentru injectare 3K a reperelor (o injectare în 3 pași, cu 3 materiale diferite). Tehnologia PUR este o tehnologie specială de injectare a poliuretanului, dezvoltată și brevetată la nivel de companie. De asemenea, se folosește și tehnologie de aplicare fibră de carbon pe anumite repere, rezultatul fiind componente cu o estetică ridicată. Pe partea de flexibilitate și eficiență, compania are în plan ca până în anul 2024 să reorganizeze zona de producție în celule compacte care înglobează 4 procese. La nivel de grup au fost implementate o serie de sisteme de îmbunătățire continuă (Kaizen, 6 Sigma, Kanban, one piece flow, production cells), iar în următorii 2 ani va fi implementat un nou layout pentru îmbunătățirea fluxului tehnologic și de material.

Anul 2021 a adus modificări și în echipa de management a JOYSONQUIN Automotive Systems Romania prin alăturarea unor noi membri care susțin organizația prin încurajarea îmbunătățirii continue. Înțelegând că oamenii sunt cei care aduc avantaj competitiv, compania se concentrează pe schimbarea culturii organizaționale, cu focus pe dezvoltarea și retenția angajaților. Preocupată de dezvoltarea comunității din care face parte, firma a pus încă din anul 2017 bazele unui parteneriat cu Universitatea Transilvania pentru programul de practică, cât și includerea punctuală a studenților în stagii de practică pe parcursul anului universitar. Totodată, Joysonquin Romania face parte din grupul DWK și pregătește elevi de la Școala Profesională Germană Kronstadt și de la Colegiul Tehnic „Remus Răduleț”. În plus, a început sa sprijine „Fundația pentru copii abandonați” din Ghimbav prin evenimente interne care au încurajat donațiile financiare și de alimente.

Joysonquin Romania își propune ca în anul 2022 să reducă din cantitățile de deșeuri predate, în vederea valorificării prin incinerare cu recuperare de energie, și să crească cantitățile livrate pentru reciclare. În plus, compania urmărește conformarea cu noile valori limită de emisii de compuși organici volatili înainte de termenul limită impus de Standardele Europene. Un alt proiect de interes îl reprezintă trecerea către un consum de energie electrică din surse regenerabile.

(Publicat în ediția print TB 109, mai/iunie 2022)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Marius Maican și Alexandru Ilie consolidează echipa de top management Orange România

Articolul următor
Un producător portughez de tapițerii și huse pentru automobilele Volkswagen și Hyundai vrea să înceapă fabricația în hala disponibilă în orașul Șimleu Silvaniei după închiderea unității de încălțăminte a grupului ARA Shoes.  

Fabrică de tapițerii auto în hala ARA din Șimleu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share