Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Guvernul plătește circa 10,5 milioane de lei pentru exproprierile pentru Centura Sânmartin

Guvernul României a adoptat joi, 23 iunie, hotărârea privind declanșarea procedurilor de expropriere pentru Centura Sânmatin și aprobarea listelor proprietarilor și a tuturor imobilelor situate pe coridorul de expropiere a proiectui „Drum de legătură între municipiul Oradea şi comuna Sânmartin”.

Astfel, Guvernul a decis ca: „Sumele individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul „Drumului de legătură între municipiul Oradea și comuna Sânmartin”, situate pe raza municipiului Oradea și a comunei Sânmartin, din județul Bihor, sunt în cuantum total de 10.575.450 lei, pentru 242 de imobile reprezentând teren, şi se alocă de la bugetul de stat.

Sumele individuale stabilite drept despăgubire se virează de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, într-un cont de trezorerie deschis pe numele Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A., în termen de cel mult 30 de zile de la data aprobării cererii de deschidere de credite”.

Cine sunt constructorii

Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor la Centura Sânmartin a fost semnat la sediul Consiliului Județean Bihor în data de 3 iunie. Drumul de ocolire va fi realizat de asocierea de firme asocierea formată din CONSTRUCTII ERBASU (Leader), DRUMURI ORASENESTI S.A., PROCONS GROUP, VÁHOSTAV – SK. Valoarea proiectului este de 148.940.166,91 lei, fără TVA.

Constructorul are la dispoziție 14 luni pentru proiectare și execuție. Termenul pentru lucrările propriu-zise este de 12 luni.

Șoseaua va avea o lungime de 5,7 kilometri, la care se adaugă bretelele rutiere de legătură de peste 2 kilometri. Lățimea drumului va fi de 10 metri, cu două benzi de circulație, câte una pe sens. De-a lungul acestuia este prevăzută o pistă de biciclete cu o lățime de 3 metri.

Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior
ulbs universitatea lucian blaga din sibiu

Transformarea digitală din Regiunea Centru, susținută de ULBS prin rețeaua europeană a Centrelor de Inovare Digitală

Articolul următor
Biroul KXL Studio București, cu capital elvețian, a câștigat concursul de proiectare pentru Science Campus Cluj, în detrimentul companiei spaniole Pratica Arquitectura y Urbanismo (PAU).  

Elveția vs Spania în “finala” Science Campus. Proiectare câștigată de KXL Studio

Citește și:
Citeste mai mult

Start-up Nation aproape de start

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a publicat vineri, 24 iunie 2022, procedura finală de implementare a programului pentru stimularea…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share