Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transformarea digitală din Regiunea Centru, susținută de ULBS prin rețeaua europeană a Centrelor de Inovare Digitală

ulbs universitatea lucian blaga din sibiu

Proiectul Futures of Innovation Technologies European Digital Innovation Hub (FIT EDIH) a fost selectat pentru a face parte din rețeaua inițială a Centrelor Europene de Inovare Digitală (EDIH). FIT EDIH va beneficia timp de 3 ani (2023-2025) de o finanțare de peste 2,2 milioane euro prin programul Europa Digitală al Comisiei Europene, sumă ce va fi dublată din fonduri naționale. Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) va coordona domeniul producției inteligente (Smart Factory) din FIT EDIH cu un buget de peste 350.000 euro din programul Europa Digitală. La realizarea obiectivelor vor contribui și alți parteneri din Sibiu, precum ROPARDO și Asociația Smart Factory România.

Linia de finanțare prin programul Europa Digitală vizează îmbunătățirea competitivității UE la nivel internațional prin investiții importante în dezvoltarea capacităților strategice ale Uniunii, susținând dezvoltarea unor domenii cheie, precum inteligența artificială, calculul numeric de înaltă performanță, securitate cibernetică, competențe digitale avansate, digitalizarea administrației publice și interoperabilitate. Centrele europene de inovare digitală vor avea un rol esențial în atingerea obiectivelor stabilite în cadrul Programului Europa Digitală, stimulând utilizarea la scară largă a noilor tehnologii într-un ecosistem favorabil inovării și digitalizării.

Obiectivele FIT EDIH sunt aliniate atât caracteristicilor și nevoilor Regiunii Centru, cât și obiectivelor Programului Europa Digitală, prin FIT EDIH urmărindu-se în principal creșterea nivelului de maturitate digitală al IMM-urilor și administrațiilor publice din Regiunea Centru (alături de consolidarea capacității operaționale FIT EDIH și dezvoltarea de sinergii cu celelalte EDIH și rețele europene de inovare și digitalizare). Astfel, alături de domeniul producției inteligente coordonat de ULBS, prin proiectul FIT EDIH vor fi sprijinite și alte două domenii, respectiv administrație publică și smart city – coordonator Iceberg Plus și e-sănătate – coordonator Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș. Acesta este primul proiect câștigat de ULBS din programul Europa Digitală și prima inițiativă din comunitate pentru comunitatea din regiunea Centru pentru sprijinirea transformării digitale.

Echipa ULBS va fi coordonată de conf. univ. dr. ing. Bogdan-Constantin Pîrvu și este formată din cadre didactice de la Facultățile de Inginerie și Științe Economice: prof. univ. dr. Claudia Ogrean, prof. univ. dr. ing. Constantin-Bălă Zamfirescu, ing. Alex Matei, prof. univ. dr. Mihaela Herciu și ec. Ramona Ștefan.

Total
11
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

La Sibiu începe Festivalul Internațional de Teatru: peste 500 de evenimente

Articolul următor

Guvernul plătește circa 10,5 milioane de lei pentru exproprierile pentru Centura Sânmartin

Citește și:
Citeste mai mult

Start-up Nation aproape de start

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a publicat vineri, 24 iunie 2022, procedura finală de implementare a programului pentru stimularea…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
11
Share