Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La Sibiu începe Festivalul Internațional de Teatru: peste 500 de evenimente

Începând de azi, 24 iunie, și până pe 3 iulie 2022, la Sibiu are loc Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). Evenimentul a ajuns la a 29-a ediție și are ca temă „Frumusețe”.

Iubitorii artelor spectacolului vor putea participa la 116 reprezentații fizice, alte 37 de spectacole fiind posibile pentru vizionare online, prețurile biletelor fiind cuprinse între 30 și 150 de lei. Pentru alte peste 170 de spectacole accesul va fi liber.

În total, în acest an, la Sibiu sunt așteptați peste 3300 de participanți care vor lua parte la cele 575 de evenimente programate în cele 70 de spații de joc.

„În numele frumuseții ne întâlnim în acest an cu unele dintre cele mai mari companii de artele spectacolului care există pe glob. FITS readuce libertatea, miracolul și creația într-un oraș care a dovedit cu prisosință că este casa artelor spectacolului și a teatrului în lume.
Se întorc spectatorii la ei acasă, se întorc voluntarii la ei acasă, se întorc artiștii la ei acasă, pornind de la Aleea Celebrităților și până la fiecare din cele 70 de spații de joc”, spune Constantin Chiriac, Președinte FITS și Director General al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu.

De asemenea, la ediția din acest an pe Aleea Celebrităților se vor alătura artiști celebri, precum Ion Caramitru, Claus Peymann, Éric-Emmanuel Schmitt, Götz Teutsch, Krzysztof Warlikowski și Sasha Waltz.

„Faptul că într-un an atât de greu, după doi ani de pandemie și în plin război, putem să facem acest miracol, este, probabil, cel mai clar semn că frumusețea există și este rațiunea omului de a fi pe pământ. Este, de asemenea, un semn că împreună putem să ne dăruim bucuria de a ne îmbrățișa, de a ne privi în ochi, de a râde, de a ne aminti cu nostalgie de cei care au plecat și tot împreună să împărtășim încrederea că ființa umană va dăinui peste toate aceste încercări și că, grație frumosului și energiei noastre creatoare, putem să ducem miracolul mai departe.
Vă așteptăm cum așteptăm soarele, cum așteptăm bucuria, cum așteptăm ploaia, atunci când e nevoie de ea, și cum așteptăm ca zâmbetul să înflorească pe fețele voastre. Vă așteptăm la Sibiu!” – Constantin Chiriac, Președinte FITS și Director General TNRS.

Ediția din acest an aduce o noutate și în privința festivităților de deschidere și închidere. Organizatorii anunță că au pregătit două spectacole de lumini cu drone multi-senzoriale care vor crea o simfonie de lumină pe cerul nopții, deasupra Teatrului Național ”Radu Stanca” Sibiu.

„Este o evoluție firească spre tehnologie și spre creșterea diversității programelor FITS. Pentru prima oară în România, vor fi folosite peste 200 de drone pentru această poveste spusă pe cerul Sibiului. Showul va fi completat de un concept muzical semnat de compozitorul Vasile Șirli. În acest fel am ascultat și vocea comunității, care cerea o schimbare în privința focurilor de artificii, atât de iubite de public, dar stresante pentru prietenii patrupezi”, au anunțat organizatorii FITS.

Vedeți aici broșura ediției FITS 2022.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Miniștrii transporturilor din România și Serbia au semnat la Timișoara protocolul pentru realizarea autostrăzii Timișoara – Belgrad

Articolul următor
ulbs universitatea lucian blaga din sibiu

Transformarea digitală din Regiunea Centru, susținută de ULBS prin rețeaua europeană a Centrelor de Inovare Digitală

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share