Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

NTT DATA a inaugurat un sediu de 11 milioane de euro la Sibiu

Compania informatică NTT DATA România a inaugurat noul său birou din Sibiu, într-o atmosferă artistică, îmbrățișând moștenirea japoneză.

Compania informatică NTT DATA România a inaugurat noul său birou din Sibiu, într-o atmosferă artistică, îmbrățișând moștenirea japoneză.

Evenimentul a avut loc în același timp cu deschiderea oficială a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), în cadrul căruia compania japoneză este partener de inovație. Deschiderea FITS a fost o ocazie de a întâlni parteneri de afaceri și din comunitate cu care NTT DATA România, un jucător important pe piața serviciilor IT, împărtășește aceleași valori.

Printre invitați s-au numărat ambasadorul Japoniei în România, Hiroshi Ueda, Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, reprezentanți ai autorităților și ai comunității culturale din România, precum și membri ai top managementului NTT DATA.

Programul a inclus un spectacol al Teatrului Yamamoto Noh din Osaka, o renaștere a uneia dintre cele mai vechi forme de teatru tradițional, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Teatrul Noh a luat naștere în urmă cu 700 de ani și rămâne cea mai veche formă de teatru cu măști care a supraviețuit în lume, jucând un rol esențial în modelarea identității culturale a Japoniei.

Compania informatică NTT DATA România a inaugurat noul său birou din Sibiu, într-o atmosferă artistică, îmbrățișând moștenirea japoneză.

Proiect de revitalizare urbană

Oaspeții au fost întâmpinați de Maria Metz – CEO al NTT DATA România, Kazuhiro Nishihata – Senior Executive Vice President al NTT DATA, Constantin Chiriac, președinte FITS și director al Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu.

Invitații au vizitat noul sediu, apoi au luat parte la spectacole în aer liber organizate de FITS în Piața Mare din Sibiu. “Inaugurarea noului sediu este un proiect important de revitalizare urbană care a dus la transformarea acestei zone a Sibiului, iar FITS a pus Sibiul pe harta celor mai mari evenimente culturale din lume.

Nu este o coincidență faptul că suntem parteneri la acest eveniment de dublă semnificație. Dincolo de legătura puternică pe care fiecare dintre noi o are cu Japonia, ne leagă dorința firească de a da ceva înapoi comunității din care facem parte”, a declarat Maria Metz, CEO al NTT DATA România.

Noua clădire, pe 9 etaje

NTT DATA Center Sibiu, situat în zona Trei Stejari, continuă misiunea companiei de a aduce inovație și de a contribui activ, printr-o abordare vizionară, la crearea viitorului. Sucursala din Sibiu, înființată în 2006, este prima de mari dimensiuni a NTT DATA România, cu sediul central în Cluj-Napoca.

Cu o investiție comună cu dezvoltatorul imobiliar, de 11 milioane de euro, spațiul ocupat de compania cu sediul în Japonia are o suprafață de 8.000 mp, repartizată pe 9 niveluri și dispune de 325 de locuri. Clădirea a fost concepută ca un spațiu multifuncțional și gândită pentru interacțiuni sociale. Au fost amenajate un amfiteatru și trei săli de clasă, în principal pentru a sprijini mediul academic, studenții și bursierii care pot participa la cursuri și training-uri specializate.

Noul sediu oferă o sală de fitness dedicată angajaților și celor din exterior, o cafenea și o zonă de luat masa unde angajații își pot petrece pauza de prânz sau se pot bucura de priveliștea Munților Făgăraș de pe terasă.

Este un spațiu complex, confortabil și modern, gândit și creat de biroul de design Morphoza pentru angajații care aleg să folosească spațiul de birouri atunci când doresc, prin conceptul de shared-desk. Noul birou NTT DATA România din Sibiu păstrează conceptul de design “Into the Future”, regăsit în întreaga rețea națională de birouri NTT DATA România – dar adaptat la personalitatea, nevoile și așteptările specifice ale echipei din Sibiu.

Turul virtual al biroului poate fi vizualizat aici.

NTT DATA – parte a NTT Group – este un inovator global de încredere în domeniul serviciilor IT și de afaceri, cu sediul central în Tokyo. Aceasta ajută clienții să se transforme prin consultanță, soluții industriale, servicii pentru procesele de afaceri, modernizare IT și servicii gestionate.

Cum s-a transformat EBS în NTT DATA Romania

În anul 2000, când antreprenorul Daniel Metz a format o echipă de 10 oameni tineri. Cu dorința de a inova și de a remodela peisajul IT românesc, s-a născut o nouă companie, EBS România. În 2002, după lansarea cu succes a propriului ERP pentru piața românească (Clarvision ERP), compania a înregistrat o creștere în toate domeniile, făcând din EBS România un lider în domeniul soluțiilor și serviciilor software și un angajator de top pe piața locală.

Având o amprentă germană cu 75% vorbitori ai acestei limbi, scopul său a fost de a fi un partener relevant și de încredere pentru clienți și parteneri. Încă de la început, compania s-a axat pe relația cu universitățile și implicarea în comunitate. Prima filială EBS a fost deschisă la Sibiu în 2006.

În același an compania a devenit Microsoft Gold Certified Partner. 2009 a adus recunoașterea companiei ca SAP Value Added Reseller. Câțiva ani mai târziu, a devenit SAP Gold Partners, prima companie autorizată SAP SuccessFactors în România și primul partner SAP care a implementat soluția SAP/S4HANA în țară.

O etapă importantă a fost 2011, cu deschiderea filialei din București. În același an, compania a intrat pe piața Embedded, prin dezvoltarea de noi tehnologii și soluții integrate pentru industria auto. În 2013, EBS România a fost achiziționată de compania japoneză NTT DATA, consolidându-și creșterea și internaționalizarea.

În 2016, compania și-a schimbat numele în NTT DATA Romania, obținând o nouă identitate. În același an a inaugurat noului sediu din Cluj, NTT DATA Tower. În 2021, Maria Metz a fost numită noul CEO al NTT DATA Romania. Compania grupează 2.000 de oameni care își desfășoară activitatea în 7 centre universitare din România și Serbia (Cluj-Napoca, București, Iași, Timișoara, Brașov, Sibiu și Novi Sad).

De la primul telegraf, la prezență globală

În urmă cu 150 de ani a fost introdus primul serviciu de telegraf în Japonia în 1870, urmat de primul serviciu de telefonie în 1890, ca afacere guvernamentală. Nippon Telegraph and Telephone Public Corporation a preluat apoi acest business, susținând infrastructura esențială pentru a conecta Japonia și lumea.

În 1967 a fost înființată, ca organizație internă, divizia de comunicații de date, marcând începutul NTT DATA. În 1985, compania a fost privatizată pentru a deveni NTT, iar în 1988, NTT DATA s-a desprins ca o companie separată. Ulterior, a devenit devenit un actor important în numeroase dezvoltări de sisteme la scară largă numite “infrastructuri sociale” care contribuie la progresul transformării societății.

În prezent, este un grup corporativ global cu birouri în 50 de țări, care își sprijină clienții cu sisteme IT, servicii și soluții end-to-end, de la transformările digitale la operațiunile care le realizează. NTT DATA – parte a NTT Group, este compania inovatoare de servicii IT cu prezență globală și sediul central în Tokyo.

Acesta sprijină companiile în transformarea digitală a business-ului prin consultanță, soluții de industrie, managementul proceselor de business și digitalizarea serviciilor IT. NTT DATA asigură acestora, și societății în general, acces la un viitor digitalizat și îmbină acoperirea globală cu prezența locală în 50 de țări.

Japonia, partener tradițional al FITS

De la primele ediții ale FITS, una dintre țările participante a fost Japonia, intrată apoi în parteneriat permanent. 100 de producții japoneze prezente la Sibiu au adus cele mai mari nume ale scenei nipone: Kanzaburo Nakamura XVIII, Hideki Noda, Kazuyoshi Kushida, Akihiro Yamamoto.

Ediția online a FITS din 2020 a stabilit și un record de audiență din partea publicului japonez. 100.000 de spectatori au vizionat spectacolele și conferințele difuzate în programul transmis timp de 10 zile. Japonia a devenit a doua țară, după România, în topul generat de platforma folosită pentru transmisiuni.

Din 2013, de când s-a născut proiect Aleea Celebrităților din Sibiu, numeroase personalități din domeniul artelor spectacolului, au fost onorate în cadrul FITS: Kanzaburo Nakamura XVIII – 2013, Kazuyoshi Kushida – 2015, Hideki Noda – 2018 și Yoshi Oida – 2021. Unul dintre pilonii de creștere și dezvoltarea a relației cu Japonia este programul de voluntariat de la FITS.

Cu un vârf de participare de 600 de voluntari români și străini la ediția din 2019, programul a devenit un  model pentru comunitatea teatrală din toată lumea. Din 2008, Festivalul de Toamnă de la Takayama, Japonia – oraș înfrățit cu Sibiul, grație FITS, invită an de an voluntari sibieni la evenimentul din Țara Soarelui Răsare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Lipsa de personal în mai multe sectoare aeriene a generat multe întârzieri și anulări de curse, constată David Ciceo, director general al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC).

Aeroportul Cluj: “Creșterea bruscă a traficului a produs foarte multe întârzieri”

Articolul următor
CEC Bank a acordat producător de sisteme de răcire RAAL Bistrița o finanțare de 5 milioane de euro pentru susținerea activității curente.

RAAL va primi o finanțare de 5 milioane euro de la CEC Bank

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share