Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pentru mașini hibrid, Dräxlmaier investește 200 de milioane de euro în producția de sisteme de baterii

O nouă investiție a Grupului german Dräxlmaier la Timișoara va transforma capitala Banatului în unul dintre punctele cheie din Europa în domeniul automobilismului. Aici se vor produce componente individuale pentru stocarea de înaltă tensiune și de sisteme de baterii pentru automobile electrice. Compania este prezentă în Timișoara de 20 de ani.

Producția nu va viza doar sistemele de stocare a energiei, dar și alte produse din sectorul E-mobility: robotică, echipamente de testare de înaltă tensiune, linii de asamblare automatizate și tehnologie pentru realizarea bateriilor.

„Cu sistemele noastre de baterii din segmentul E-mobility, sprijinim producătorii de automobile pentru a face mobilitatea viitorului și mai sigură, mai confortabilă și mai durabilă. Fabrica va cunoaște mai multe etape de dezvoltare în următorii ani. Vom implementa o serie de noi proiecte pentru automobilele electrice. Portofoliul de produse, tehnologia și procesele de producție din fabrică se vor schimba”, a spus Alexander Schubel, directorul General Operations al Dräxlmaier Timișoara.

Valoarea totală a investițiilor anunțate a fost de 200 de milioane de euro. Iar prima etapă de extindere în valoare de 40 de milioane de euro a fost deja lansată, la începutul lunii aprilie. Proiectul presupune construirea a peste 20.000 de metri pătrați de zone de producție, depozite și clădiri de birouri, incluzând producția de electronice și asamblarea sistemelor de baterii pentru mașinile hibrid ale unui producător de automobile premium, care va debuta în acest an.

Proiectul este unul „verde” chiar de la debut.

„Această investiție este importantă pentru orașul Timișoara și pentru comunitate. Timișorenii vor realiza în mod sustenabil componente E-mobility pentru automobile premium, într-o fabrică modernă folosind tehnologie de ultimă generație. Construim o clădire cu nevoie de energie aproape zero. Vom avea metode de încălzire și răcire pasive și active, inclusiv recuperarea căldurii, vor fi instalate panouri solare pentru a produce energie proprie. Mizăm pe termen lung pe susținerea și parteneriatul cu autoritățile locale pentru implementarea cu succes a acestui proiect de anvergură”, spune Alexander Schubel, directorul General Operations al Dräxlmaier Timișoara.

(Publicat în ediția print TB109 – mai/iunie 2022)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Asocierea dintre societățile clujene Banca Transilvania și BT Capital Partners a fost desemnată să intermedieze emisiunea de titluri de stat listate la bursă.  

Fiscul se împrumută cu 300 milioane € de la români. BT, lider de intermediere

Articolul următor

Street Music Festival la Satu Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share