Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Județul Sibiu, promovat ca destinație atractivă pentru ecoturism la o delegație din Austria

Sibiul a fost vizitat de o delegație formată din șase jurnaliști și bloggeri de călătorie, reporteri pentru cele mai importante publicații din Austria, pentru a se documenta cum județul Sibiu vrea să devină atractiv pentru ecoturism.

Potrivit unui comunicat al CJ Sibiu, vizita a avut ca temă ecoturismul și s-a desfășurat la invitația Ambasadei României din Austria, prin diligențele domnului ambasador Emil Hurezeanu.Scopul principal al vizitei a fost poziționarea Județului Sibiu ca destinație atractivă pentru ecoturism, la nivel internațional, prin promovarea patrimoniului cultural și natural. Acest lucru s-a realizat prin exemplificarea experiențelor autentice oferite în regiune, fie că vorbim de producători locali sau de operatori economici care oferă servicii ecoturistice.

„Suntem printre puținele județe din țară care au făcut din susținerea ecoturismului și a drumeției o prioritate strategică, iar oaspeții austrieci au putut să vadă atât unități de cazare, de servire a mesei, cât și alte obiective turistice care reușesc să se armonizeze cu principiile ecoturismului, fără a produce o amprentă negativă asupra mediului înconjurător, ba chiar sporind frumusețile culturale și naturale cu care se integrează armonios. Sperăm că publicațiile lor le vor face cunoscute mai departe. E genul de turism de calitate pe care îl caută tot mai multă lume. E genul de turism pe care ni-l dorim în Sibiu”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Timp de trei zile membrii delegației au fost în drumeții și vizite la producători locali, meșteșugari, puncte gastronomice locale și operatori de turism sustenabil. Programul a inclus vizite în Cisnădioara, la Ansamblul Agora, plimbări pe fânețele din Râu Sadului și prânz la Punctul Gastronomic Local „Între iazuri’, plimbare cu Mocănița pe Valea Hârtibaciului, cu vizite în atelierele Ceramica de Nocrich și Țiglăria din Apoș.

Membrii delegației au fost introduși în specificul multicultural al județului sibiu. Totodată, au participat la tururi ghidate în municipiul Sibiu și plimbare prin Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra, cu vizitare a expoziției ExpoAlbina, organizată cu ocazia Zilei Universale a Iei.

Total
11
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

SAP sărbătorește 20 de ani în România – piața vedetă din regiunea SEE pentru compania de software

Articolul următor

Stihl investește 125 milioane de euro în Parcul Industrial Euobusiness I din Oradea

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
11
Share