Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Stihl investește 125 milioane de euro în Parcul Industrial Euobusiness I din Oradea

Societatea Andreas STIHL Power Tools SRL, companie subsidiară a holdingului Andreas STIHL AG&Co. KG. din Germania, intenționează să construiască în Oradea, în Parcul Industrial Euobusiness I, din str. Borșului, o nouă locație de producție în valoare de 125.000.000 Euro, pe o suprafață de teren de aproximativ 147.000 mp.

Cea mai importantă investiție

Această investiție se va realiza etapizat si a rezultat în urma unor negocieri directe, reprezentând cea mai importantă investitie de la inființarea Agenției de Dezvoltare Locală Oradea SA. până in prezent.

Contractul privind investiția s-a semnat marți, 28.06.2022, de către reprezentanții Primăriei Municipiului Oradea, reprezentanții Societății ADLO SA., respectiv reprezentanții Societății Andreas STIHL Power Tools SRL.

Domeniu de activitate

Compania STIHL activează în domeniul fabricării de echipamente electrice pentru exterior, pentru profesioniști și consumatori exigenti, și și-a exprimat intenția de a desfășura in Parcul industrial EBP I activitățile specifice domeniului de activitate și a oricăror altor activități conforme cu Regulamentul de funcționare al parcului industrial.

Compania preconizează începerea producției în Oradea la jumătatea anului 2024, urmând a genera pentru început un număr de 150 de locuri de muncă.

Aceasta reprezintă o investiție strategică pentru municipiul Oradea. Conceptul de business promovat, facilitățile oferite investitorilor, dar și buna colaborare dintre mediul public si cel privat au avut un rol esențial în evoluția și dezvoltarea economică a municipiului Oradea. ADLO s-a dovedit a fi un model de succes, respectiv un catalizator al dezvoltării economice al judetului Bihor, atingând un total de investitii atrase până în prezent de 0,55 miliarde Euro” a declarat primarul municipiului Oradea Florin Birta.

Reprezentanții companiei STIHL au ales Oradea datorită poziționării geografice. Martin Schwarz, membru executiv STIHL pe producție și achiziții a declarat: „STIHL realizează o mare parte din vânzările sale de baterii în regiunea europeană. Orașul Oradea ne-a convins nu doar prin conectarea optimă la piețele care sunt importante pentru noi, ci și prin infrastructura dezvoltată corect și condițiile economice bune.”

Această investiție reprezintă încă o dovadă a deschiderii și efortului depus de municipalitate în dezvoltarea infrastructurii orașului și a facilităților oferite, acesta fiind un factor decisiv pentru investitori, atât în ceea ce privește serviciile oferite precum și datorită proiectelor dezvoltate de către ADLO din ultimii ani. Suntem recunoscători pentru buna colaborare și dorim să mulțumim pe această cale Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR N-V) pentru recomandarea parcurilor industriale din Oradea investitorilor străini”, a precizat Alina Silaghi, director general ADLO S.A.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Județul Sibiu, promovat ca destinație atractivă pentru ecoturism la o delegație din Austria

Articolul următor

Creștere a activității în construcții și comerțul cu amănuntul pentru iunie – august

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share