Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Record de plătitori de bilete la TIFF: 102.000. Festivalul continuă în Ardeal

130.000 de participanți au fost consemnați la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), majoritatea plătitori de bilete, un record în istoria acestuia.
Proiecțiile din Piața Unirii au adunat printre cei mai mulți spectatori | Foto: TIFF

130.000 de participanți au fost consemnați la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), majoritatea plătitori de bilete, un record în istoria acestuia.

Ultima ediție a festivalului de film de la Cluj a indicat o creștere cu 8% a numărului de plătitori față de ediția de dinaintea pandemiei. Cele 200 de filme din 55 de țări au adus în fața ecranelor 102.000 de plătitori de bilete, peste ediția din 2019, cea mai prolifică de până atunci.

Evenimentele cu acces gratuit (TIFF în familie, TIFF Lounge, expozițiile de la Muzeul de Artă, Ukrainian Street Food Day, proiecțiile și concertele la care ucrainenii au avut intrare liberă) au contribuit la bilanțul final, de 130.000 de participanți.

În topul celor mai vizionate filme ale ediției se află “Rețeaua Jane”, “Maigret”,  “Metronom”, “Iluzii pierdute”, “Clubul șomerilor”. Cel mai popular eveniment a fost proiecția specială din ultima seară. “Competiția oficială” a atras 3.200 de plătitori de bilete în Piața Unirii.

Filmele românești, printre cele mai vizionate

Au fost zeci de evenimente sold out. Biletele de acces la cinele inspirate de filmele din programul Film Food s-au epuizat cu rapiditate. Printre filmele care au rulat cu casa închisă s-au numărat multe dintre titlurile autohtone din selecția Zilelor Filmului Românesc.

Cel mai popular eveniment muzical a fost concertul susținut de Eliades Ochoa, fondator al Buena Vista Social Club. La fel de apreciat a fost și cine-concertul “Nosferatu”, cu acompaniamentul artiștilor de la Opera Maghiară de Stat, cu 1.800 de spectatori.

Ediția viitoare va avea loc între 16 și 25 iunie, la Cluj-Napoca. Până atunci, cele mai apreciate filme din festival vor fi proiectate la București (21-24 iulie), la Cinema Elvira Popescu. Filmele TIFF vor mai poposi la Sibiu (7-10 iulie), Reșița (5-7 august), Alba Iulia (19-21 august) și Oradea (2-4 septembrie).

Organizatorii TIFF au anunțat prima ediție a unui nou festival de film, organizat la Constanța, între 8 și 11 septembrie. Sunscreen propune un nou concept de eveniment, cu succese de box office, cine-concerte și experiențe cine-culinare. TIFF este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Antreprenorul israelian Meron Gribetz, care își desfășoară activitatea în Silicon Valley – SUA, a devenit pasagerul cu nr. 1.000.000 în acest an de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC).

Antreprenor din Silicon Valley, pasagerul 1 milion pe Aeroportul Internațional Cluj

Articolul următor

Strategia de dezvoltare a Microregiunii Ţara Făgăraşului 2030, lansată la nivel național

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share