Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Echipa ABSO-Tech a ajuns în finala competiției de robotică Maryland

O echipă clujeană de la Liceul Petru Maior Gherla (LPMG) s-a calificat în finala concursului de robotică Maryland Tech Invitational FTC Event, din SUA.
Echipa din Gherla a ajuns să concureze la competiția internațională din SUA | Foto: LTPM

O echipă clujeană de la Liceul Teoretic Petru Maior (LTPM)  s-a calificat în finala concursului de robotică Maryland Tech Invitational FTC Event, din SUA.

Secretarul general al guvernului, Mircea Abrudean, a relevat performanța echipei ABSO-Tech, invitată la competiția din Statele Unite. “Săptămâna trecută, Clujul ne bucura cu rezultatele obținute la examenul de evaluare națională.

În sfârșitul de săptămână care a trecut, ABSO-Tech, din LTPM Gherla, a participat la prestigiosul concurs de robotică Maryland Tech Invitational, acceptând provocarea de a se confrunta cu alte 39 de echipe de robotică din întreaga lume.

Trei echipe din România, în competiție

Au reprezentat țara noastră alături de alte două echipe din Arad și București, cu un rezultat de excepție. Echipa gherleană s-a calificat în semifinale și, ulterior, în finala competiției, obținând titlul de Championship Finalist Alliance. Performanțele Clujului ne fac mândri și ne determină să investim și mai mult în copii, pentru ca generația de mâine să fie mai educată și mai puternică”, spune oficialul guvernamental.

ABSO-Tech a creat un robot autonom capabil să adune singur obiecte, dar şi să le depoziteze, potrivit Antena 3. Creaţia a adus premii importante la o etapă naţională de robotică, iar tinerii au fost invitaţi să participe la concursul internaţional de robotică din SUA.

Piese confecționate la imprimante 3D

Pentru etapa naţională, elevii din Gherla au avut de pregătit un robot care a trebuit să îndeplinească o serie de sarcini atât de unul singur, cât şi ghidat, conform unei teme de joc. Scopul a fost ca robotul să colecteze mai multe piese de joc, apoi să le depoziteze pe un suport. Robotul a fost dotat cu senzori și algoritmi specifici pentru a spori funcționarea autonomă.

“Principalele probleme pe care le-am întâmpinat până acum au fost ori pe partea de programare când a trebuit să schimbam anumite chestii din cod pentru a îmbunătăţi anumite mecanisme sau când în timpul jocului ni s-au stricat anumite piese şi a trebuit să le refacem la imprimantele 3D”, a spus eleva Alisa Mălinaș.

Tinerii au reuşit să obţină locul I la secțiunea “Control Award”. Pentru a ajunge la acest rezultat a fost nevoie de opt luni de muncă. Cu tot cu voluntari, echipa de robotică are 45 de membri, iar pentru construirea robotului de anul acesta a folosit 2.500 de dolari.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Strategia de dezvoltare a Microregiunii Ţara Făgăraşului 2030, lansată la nivel național

Articolul următor

Grupul german Bosch a sărbătorit 15 de prezență pe piața din Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share