Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Neon Lighting reîncepe modernizarea iluminatului public în Zalău

Municipalitatea zălăuană a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectul de modernizare și extindere a sistemului de iluminat public, etapa II, condusă de Neon Lighting Cluj. P
Noul proiect vizează extinderea rețelei pe 8,4 km și modernizări pe 34 km

Asocierea Neon Lighting, EDS Electric, Electromen, Electro Ursa Servcom a fost însărcinată să se ocupe cu a doua etapă de modernizare a iluminatului public din municipiul sălăjean.

Municipalitatea zălăuană a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectul de modernizare și extindere a sistemului de iluminat public, etapa II, condusă de Neon Lighting Cluj. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) Nord-Vest 2014-2020. Axa prioritară 3 a POR vizează sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Este cel mai mare proiect de acest gen din Zalău și cuprinde  80 de străzi care în final vor avea iluminat modern. Pe 66 de străzi se înlocuiesc corpurile de iluminat, iar pe 10 străzi se realizează o rețea nouă. Pe arterele 9 Mai, Mesteacănului, Gen. Dragalina, Ioan Nechita, B. P. Hasdeu, Ciocârliei (parțial), Bd. Mihai Viteazul, Dumbrava, Dumbrăvița și Torentului se realizează o rețea nouă de iluminat.

Proiect de 2,2 milioane de euro

Vor fi amplasați stâlpi cu corpuri de iluminat și telegestiune și se vor realiza un canal tehnic și o rețea de iluminat în subteran. Principalele lucrări vizează montarea de aparate de iluminat cu surse led, extinderea rețelei cu cablu subteran şi stâlpi metalici. Vor fi iluminate opt treceri de pietoni, iar 16 stâlpi metalici vor avea aparate de iluminat cu distribuție asimetrică şi kit-uri fotovoltaice.

Un sistem de telegestiune va monitoriza aparatele de iluminat şi punctele de aprindere. Extinderea se face pe 8,4 km, iar înlocuirea rețelei prin modernizare, pe 34 km. Valoarea proiectului se ridică la 11,2 milioane de lei, dintre care 10,8 milioane execuția lucrărilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Best Tourism Villages: satele Rășinari, Biertan și Ciocănești au câștigat competiția națională

Articolul următor

Comisia Europeană a aprobat proiectul de oprire a producției de motoare termice din 2035

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share