Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Comisia Europeană a aprobat proiectul de oprire a producției de motoare termice din 2035

Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat, în noaptea de marţi spre miercuri, proiectul Comisiei Europene de a reduce la zero emisiile de CO2 la maşinile noi din Europa începând din 2035, impunând motoare 100% electrice, scrie AFP, citat de news.ro.

Prin proiect se propune oprirea de facto a vehiculelor pe benzină şi diesel în UE începând din 2035. Măsura trebuie să contribuie la atingerea obiectivelor climatice ale continentului, în special neutralitatea carbonului până în 2050.

La cererea Germaniei şi Italiei, dar și a altor țări, Comisia a convenit totuşi să ia în considerare o posibilă undă verde în viitor pentru tehnologii alternative, cum ar fi combustibilii sintetici sau motoarele hibride reîncărcabile, dacă acestea fac posibilă atingerea obiectivului, de eliminare completă a emisiilor de gaze cu efect de seră de la vehicule.

Miniştrii Mediului din UE, reuniţi la Luxemburg, au aprobat, de asemenea, o prelungire cu cinci ani a scutirii de obligaţiile de CO2 acordată producătorilor de „nişă” sau celor care produc mai puţin de 10.000 de vehicule pe an, până la sfârşitul anului 2035. Această clauză, uneori numită “amendamentul Ferrari”, vizează în special mărcile de lux.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior
Municipalitatea zălăuană a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectul de modernizare și extindere a sistemului de iluminat public, etapa II, condusă de Neon Lighting Cluj. P

Neon Lighting reîncepe modernizarea iluminatului public în Zalău

Articolul următor

Ordonanța Cloud-ului Guvernamental, investiție de peste jumătate de miliard de euro, adoptată

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share