Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cale liberă de la Guvernul României pentru Drumul Expres către Autostrada 3

Drumul Expres ce va asigura o legătură mai rapidă între Autostrada Transilvania și Cluj-Napoca (DX A3) presupune o investiție de 133 de milioane de euro.
Șoferii din Cluj-Napoca vor avea o alternativă nouă de acces pe A3, în afară de cele de la Gilău și Nădășelu

Executivul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiţii „Drum Expres pentru realizarea conexiunii dintre Autostrada A3 (zona Turda) și Drumul Național DN1 (zona Tureni)”.

Drumul Expres ce va asigura o legătură mai rapidă între Autostrada Transilvania și Cluj-Napoca (DX A3) presupune o investiție de 133 de milioane de euro. “Următoarea etapă este lansarea licitației privind executarea acestui obiectiv.

Aprobarea de azi reprezintă un pas important pentru decongestionarea traficului clujean. Acest segment de drum  va asigura legătura dintre două căi principale de transport din județ: conexiunea dintre A3 (Turda) și DN1/E81 pe raza Tureni”, a precizat viceprimarul Clujului, Dan Tarcea.

Legătură așteptată de 13 ani

Aceasta este o legătură așteptată încă din 2009 de la deschiderea tronsonului Turda – Gilău al A3 (43 km). Acum accesul de la Cluj-Napoca este posibil îndeosebi prin Nădășelu sau Gilău – unul dintre cele mai aglomerate tronsoane din România. Drumul expres care va face legătura prin Tureni (DN 1) va avea o lungime de 5 km, cu o durată de construire de 18 luni.

Profilul este de drum expres cu o lățime a benzii de circulație de 3,5 m, un acostament lat de 2,25 m și spațiu median de 3 m, unde se montează separatoarele de sens. La începutul anului, proiectul înregistra o întârziere din cauza unui aviz de gospodărire a apelor. DX A3 a primit deja aviz favorabil în Consiliul interministerial, la București.

Acesta va face legătura între A3 (zona Turda) și DN 1 (Tureni) și ulterior până la Dej. DX de la A3 spre Dej va dubla DN 1C. Șoferii care se vor deplasa dinspre Alba Iulia spre Cluj-Napoca vor putea ocoli Turda și vor ieși de pe A10 pe A3 și apoi DN 1, la Tureni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Compania clujeană Nova Power & Gas (NPG), companie membră a E-Ingra, a acționat ca partener strategic la ediția din acest an a SFEE, de la Bruxelles.

Președintele E-Infra, invitat la summit-ul de energie de la Bruxelles

Articolul următor

Operatorul regional de apă și canal din Timiș a semnat contractele de execuție pentru trei noi stații de epurare complet automatizate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share