Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Președintele E-Infra, invitat la summit-ul de energie de la Bruxelles

Compania clujeană Nova Power & Gas (NPG), companie membră a E-Ingra, a acționat ca partener strategic la ediția din acest an a SFEE, de la Bruxelles.
Teofil Mureșan a luat parte la întâlnirea specialiștilor europeni în energie | Foto: NPG

Teofil Mureșan, președintele grupului E-Infra, a participat la Summit-ul The Future of Emerging Europe (SFEE) , din capitala Belgiei.

Compania clujeană Nova Power & Gas (NPG), membră a E-Infra, a acționat ca partener strategic la ediția din acest an a SFEE, de la Bruxelles. Teofil Mureșan a susținut o alocuțiune în cadrul sesiunii ”The Future of Green Energy – Ensuring Energy Security”.

Securitatea energetică a continentului, contribuția pe care o pot avea țările care fac parte din Emerging Europe la tranziția către energia regenerabilă sau modalitățile de colaborare regională în acest sector au fost printre temele abordate în acest panel al SFEE.

Emerging Europe este o organizaţie care se focusează pe 23 de ţări din Europa Centrală, de Est, de Sud-Est şi din Caucazul de Sud. Principalul program derulat în cadrul acestei inițiative regionale este Future of Emerging Europe.

Câmpia Turzii, zonă de investiții pentru NPG

NPG este beneficiara unei centrale electrice cu o putere instalată de 13,4 MW, ridicată la Câmpia Turzii de către constructorii de la Electrogrup, o altă companie din E-Infra. În următorii ani, în aceeași zonă, vor fi realizate alte două noi investiții – de 8 și 80 de milioane de euro, a precizat primarul Dorin Lojigan.

“E prima noastră investiție în centralele electrice pe bază de gaze naturale, de ultimă generaţie, cu o eficiență crescută şi o ridicată flexibilitate operaţională. Vrem să ridicăm aici și o centrală electrică pe bază de gaze naturale, de 100 MW. Ne vom extinde semnificativ producția în energia fotovoltaică”, a precizat conducerea NPG.

Centrala este localizată în Parcul Industrial Reif, în apropierea parcului fotovoltaic cu capacitate de 6 MW, deținut de NPG, care alimentează consumatorii din zonă. NPG și Electrogrup fac parte din E-Infra, grup de companii active în domeniul infrastructurii de energie și telecomunicații, alături de Netcity Telecom și Direct One, cu 500 de angajați și afaceri anuale de 100 de milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Trenuri de mare viteză vs reparații de urgență

Articolul următor
Drumul Expres ce va asigura o legătură mai rapidă între Autostrada Transilvania și Cluj-Napoca (DX A3) presupune o investiție de 133 de milioane de euro.

Cale liberă de la Guvernul României pentru Drumul Expres către Autostrada 3

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share