Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Succes al grupului BT: acțiunile Simtel nesubscrise au dispărut rapid la bursă

Cele 19.233 acțiuni rămase nesubscrise au fost oferite în cadrul unui plasament privat intermediat de BTCP și programat să aibă loc în perioada 29 iunie – 6 iulie.

Toate acțiunile nesubscrise ale companiei de inginerie Simtel Team au fost epuizate într-o singură zi de la Bursa de Valori București (BVB) prin intermediului unui plasament privat intermediat de brokerii de la BT Capital Partners Cluj.

Cele 19.233 acțiuni rămase nesubscrise au fost oferite în cadrul unui plasament privat intermediat de BTCP și programat să aibă loc în perioada 29 iunie – 6 iulie. Prețul unei acțiuni, în cadrul acestei etape, a fost de 18,20 lei. Având în vedere interesul ridicat, plasamentul a fost închis anticipat încă din prima zi. În urma etapei II, compania a atras 0,35 milioane de lei. Prețul de piață actual este de 23 lei / acțiune.

Simtel Team a anunțat astfel încheierea operațiunii de majorare a capitalului social și atragerea a 12,8 milioane de lei de la investitori. Capitalul atras va fi utilizat pentru continuarea dezvoltării liniilor de afaceri ale companiei.

Vor să-și majoreze cota de piață în “regenerabile”

„Ne bucurăm de încheierea cu succes a operațiunii de majorare a capitalului social la un an de la listare, mai ales că aceasta a avut loc într-o perioadă caracterizată de pesimism în ceea ce privește piețele de capital, inclusiv cea din România. Capitalul atras ne va sprijini în extinderea afacerii și a proiectelor cu partenerii noștri: marile rețele de discountere și retailerii de amenajări interioare și exterioare.

Oportunitățile pe care le avem la dispoziție, combinate cu vizibilitatea și recunoașterea în piață, obținute prin listarea pe BVB și prin proiectele livrate până acum unora dintre cele mai puternice branduri din industriile respective ne vor conduce către captarea unei cote semnificative în domeniul energiei regenerabile” a declarat Iulian Nedea, cofondator și CEO al Simtel Team.

Record stabilit la bursa din România

Anul trecut, acționarii Simtel Team au aprobat majorarea capitalului social prin emiterea a 705.500 de acțiuni noi. Operațiunea a fost desfășurată în două etape, mai și iunie 2022. În prima etapă, care a avut loc în perioada 27 mai – 25 iunie, acționarii existenți au avut posibilitatea de a cumpăra acțiuni nou emise pe baza drepturilor de preferință.

La finalizarea acestei etape, investitorii au subscris 686.267 de acțiuni, reprezentând 97% din emisiunea totală, iar compania a atras 12,5 milioane de lei. Acțiunile au avut o valoare nominală de 0,2 lei și au fost oferite la 18 lei/titlu. Acest procent de subscriere realizat de companie reprezintă un record pentru prima etapă a unei operațiuni de majorare a capitalului social efectuate în ultimii doi ani la BVB.

Banii obținuți, direcționați către proiecte de energie “verde”

În ceea ce privește utilizarea acestor fonduri, 50% au drept scop susținerea dezvoltării proiectelor în derulare ale companiei – energie regenerabilă, telecomunicații, automatizări industriale – și a celor prognozate pentru 2022.

50% vor fi alocate pentru dezvoltarea de proiecte de stocare a energiei electrice în vederea echilibrării sistemului energetic național, o rețea de stații pentru încărcarea mașinilor electrice, proiecte fotovoltaice proprii (achiziționare de teren, dezvoltare de proiect, construire, punere în funcțiune).

Acțiunile Simtel Team sunt listate pe piața AeRO a BVB  din 2021 și se tranzacționează. Compania are o capitalizare de piață de 160 milioane de lei. Simtel este o companie fondată de trei antreprenori români – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău.

Total
37
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

„Ocolitoarele” din Banat și Transilvania se profilează cu greu la orizont

Articolul următor

Sarabandă de evenimente la Iulius Mall Cluj

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
37
Share