Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Voicu Oprean, AROBS: “Va fi un an complicat pentru recrutarea IT-iștilor”

eVOTE
Creatorul AROBS, la lansarea companiei pe Piața AeRO | Foto: BVB

Fondatorul grupului informatic ce înglobează 10 companii spune că 2022 e un an cu multe provocări legate de recrutarea informaticienilor și din perspectivă geopolitică.

AROBS Transilvania Software, cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, a raportat venituri consolidate de 193 milioane lei pentru 2021, o creștere cu 10% comparativ cu 2020. Profitul net s-a ridicat la 45,7 milioane de lei, o variație pozitivă de 16% față de anul precedent. Rezultatele consolidate pentru 2021 sunt auditate.

„Rezultatele financiare pentru 2021 la nivel consolidat sunt în linie cu estimările noastre și ne întăresc convingerea că suntem un grup de companii cu o situație financiară sănătoasă și o strategie de dezvoltare bine structurată. La nivelul serviciilor și soluțiilor noastre am înregistrat o creștere foarte mare de custom software development din partea partenerilor globali.

La fel, pe zona de produse software (managementul de flotă, optimizarea afacerilor și plățile digitate), pe fondul proceselor accelerate de digitalizare implementate de companii și organizații. În 2022, contextul de piață este unul extrem de complicat și cu multe provocări, mai ales în ceea ce privește recrutarea specialiștilor IT și din perspectivă geopolitică.

AROBS a reușit sa crească an de an, în ciuda unor evenimente critice, în cei 24 de ani de existență. Sunt convins că datorită colegilor noștri, precum și a portofoliului diversificat de servicii, soluții și companii vom putea continua creșterea și în această perioadă critică”, spune Oprean.

S-a finalizat tranzacția cu Enea AB

Portofoliul de clienți la nivel de grup a avut parte de o creștere susținută, pe tot parcursul anului trecut fiind atrași noi parteneri din Europa și din SUA. La nivelul companiilor din grup, cea mai mare contribuție la cifra de afaceri neajustată la nivel consolidat pentru 2021 a fost adusă de AROBS, care a înregistrat afaceri de 169 milioane lei (+10% față de 2020), și un profit net de 43 milioane (+7%). Celelalte nouă companii din grup au înregistrat afaceri de 23,1 milioane de lei (+4%) și un profit net de 4 milioane (+15%).

SAS Grup și UCMS au avut cel mai mare impact asupra cifrei de afaceri, din celelalte nouă. În iunie 2022, AROBS a finalizat tranzacția prin care a preluat linia de business și echipa de Software Development Services de la Enea AB (Suedia). Odată cu această tranzacție, grupul și-a extins oportunitățile de dezvoltare a afacerii de software services și embedded în SUA și Europa, dar și spre alte sectoare (medical, aeronautic, maritim, dispozitive embedded).

Noile companii preluate, incluse în viitorul raport

Rezultatele financiare ale noii companii, precum și cele ale Berg Software Timișoara, cu prezență consistentă pe piața din Germania, Austria și Elveția, care a fost preluată de AROBS în decembrie 2021, nu sunt incluse în rezultatele consolidate aferente anului 2021. Cele două tranzacții, de 21,3 milioane de euro, vor fi consolidate în raportul pentru 2022.

AROBS furnizează servicii și soluții software în diverse industrii, având 70 de parteneri din cadrul diviziei Software Services în Europa și America. 10.000 de clienți din Europa și Asia folosesc produsele software ale companiei. AROBS este prezentă în 10 locații din România și 7 din străinătate, cu 950 de specialiști care furnizează soluții pentru Automotive, Embedded, Life Sciences, Travel, IoT, Fintech, Enterprise.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Povestitorul de Film a culminat cu evenimentul TikTok Get Together de la Muzeul de Artă și de premierea câștigătorilor.

TikTok a strâns 74.000 de urmăritori la TIFF

Articolul următor

Cum a fost la Iași HR VIBES 2022: „Burnout-ul este cea mai mare provocare acum și trebuie să fim atenți la efectele lui”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share