Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tâmplarii de la Arcer Sighet vor reface Palatul Nou al BNR

Contractul de 1,1 milioane de euro trebuie finalizat în cel mult doi ani de către Arcer,
Societatea sigheteană va reface tâmplăria din Palatul Nou al BNR

Firma maramureșeană Arcer Sighetu Marmației va reface tâmplăria sediului Băncii Naționale a României din strada Doamnei, clădire emblematică a Bucureștiului cunoscută ca Palatul Nou al BNR, clasată pe lista monumentelor istorice.

Contractul de 1,1 milioane de euro trebuie finalizat în cel mult doi ani de către Arcer, conform 2M News. Societatea face parte din grupul fondat de antreprenorul sighetean Gheorghe Ofrim și preluat din 2019 de fiul său, Dan George. Arcer nu este la prima lucrare pentru BNR. În perioada 2006-2010 a efectuat mai multe lucrări de reabilitare a tâmplăriei exterioare, ușilor interioare și elementelor decorative din lemn din sediul central al instituției.

Palatul Nou al BNR a fost proiectat de un colectiv de arhitecți condus de Radu Dudescu, fiind terminat în 1950. Arcer va trebui să înlocuiască și să recondiționeze elementele de tâmplărie deteriorate în timp (geamuri, obloane, uși). La licitație au participat trei ofertanți.

Arcer a mai realizat lucrări de tâmplărie la Muzeul Național de Artă, Muzeul Colecțiilor de Artă, Teatrul Național București, Ateneul Român, Biblioteca Centrală Universitară, Biblioteca Națională, Palatul Parlamentului, Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerul Educației și Cercetării, Administrația Domeniilor Statului, Muzeul Țăranului Român, Arenele BNR, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

În 2021, Arcer Sighet, firmă pe care a fost mutată, după 2019, activitatea firmei-mamă Acer, a raportat afaceri de peste 8,5 milioane de lei și un profit net de 52.000 lei, realizat cu 89 de angajați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Printre proiectele derulate de GAL N-P se numără “Rețete pe îndelete” și “Leader Enjoy Wine”.

Napoca Porolissum promovează gastronomia și vinurile locale în Europa

Articolul următor
Compania Eaton Electro Producție (EEP) a acordat premii celor mai merituoși absolvenți ai promoției de operatori și electromecanici utilaje și instalații electrice de la Școala Gimnazială Fărcașa (SCF).

Viitorii electromecanici și operatori, premiați de Eaton în Maramureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share