Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fly Lili va zbura din Maramureș

Compania românească Fly Lili va obține subvenții de la Consiliul Județean (CJ) pentru a opera două rute externe de pe Aeroportul Internațional Maramureș (AIM).
Operatorul aerian va efectua zboruri de tip charter în Turcia și Egipt | Foto: Afaceri News

Compania românească Fly Lili va obține subvenții de la Consiliul Județean (CJ) pentru a opera două rute externe de pe Aeroportul Internațional Maramureș (AIM).

Fly Lili ar urma să zboare de pe AIM, din octombrie, spre două destinații internaționale din Germania și Italia: Munchen și Roma, conform Boarding Pass. Ambele vor fi operate cu o frecvență de două zboruri pe săptămână. Pentru a opera aceste zboruri timp de un an, compania va obține subvenții de 740.000 de euro.

Contractul va fi semnat în iulie. Subvențiile vor fi plătite în trei tranșe: 30% la semnarea contractului, 30% după 6 luni de operare și 40% la 10 luni, însă numai dacă și-au atins obiectivele asumate în planul de afaceri. Rutele vor fi operate cu o aeronavă Airbus A320, acesta fiind momentan singurul avion deținut de Fly Lili. Aceasta a fost fondată în 2021 și a obținut certificatul de operator aerian.

Acum câteva luni CJ Maramureș a mai semnat un contract similar cu HiSky. Compania din Republica Moldova ar fi urmat să primească subvenții pentru a opera zboruri din Maramureș și a anunțat trei rute. Dintre acestea, doar ruta spre Paris Beauvais mai este activă. Cele spre Londra și Milano au fost anulate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Echipa UTCN a obținut primul loc la concursul internațional Seismic Design Competition (SDC), la Salt Lake City, în concurs cu universități celebre ca Berkeley, Massachusetts, New York, Toronto.

Politehniștii clujeni i-au "dovedit" pe cei de la Berkeley, Massachusetts și Toronto

Articolul următor

Sabin Sărmaș vrea să aducă tehnologia japoneză de telecomunicații în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share