Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Politehniștii clujeni i-au “dovedit” pe cei de la Berkeley, Massachusetts și Toronto

Echipa UTCN a obținut primul loc la concursul internațional Seismic Design Competition (SDC), la Salt Lake City, în concurs cu universități celebre ca Berkeley, Massachusetts, New York, Toronto.
Universitatea clujeană participă de 12 ani la competiția de inginerie seismică | Foto: UTCN

O echipă a Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) a obținut o reușită la nivel mondial, în competiție cu cele mai prestigioase asemenea instituții din America.

Echipa UTCN a obținut primul loc la concursul internațional Seismic Design Competition (SDC), la Salt Lake City, în concurs cu universități celebre ca Berkeley, Massachusetts, New York, Toronto.

“Studenții de la UTCN confirmă dimensiunea universitară și de inovare a orașului. Suntem pe drumul corect: de la „made in Cluj-Napoca” la „invented in Cluj-Napoca””, consideră primarul Emil Boc.

SDC este un concurs internațional de inginerie seismică desfășurat în cadrul unei conferințe organizate de Earthquake Engineering Research Institute, la care participă reprezentanți ai celor mai prestigioase universități tehnice din lume.

O echipă a Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) a obținut o reușită la nivel mondial, în competiție cu cele mai prestigioase asemenea institiții din America.

Felicitați de premierul României

Echipele din Cluj și București prezente au fost remarcate și de premierul  Nicolae Ciucă. “Felicit, de asemenea, Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB), pentru locul 3 obținut la această competiție de prestigiu.

Reușitele tinerilor studenți ai UTCN și ai UTCB dovedesc încă o dată că perseverența, munca și pasiunea reprezintă  calea sigură spre performanță.

Faptul că două echipe românești au urcat pe podiumul competiției din domeniul ingineriei seismice dovedește că învățământul superior tehnic are asigurat un viitor de succes. Îi felicit din toată inima pe studenți, pe profesorii și coordonatorii lor pentru aceste reușite extraordinare”, a spus Ciucă.

Nucleul de pregătire, păstrat de la an la an

Studenții UTCN participă la această competiție de 12 ani, timp în care au reușit să se mai claseze pe podium. Echipa a fost formată din studenții Irina Stoian, Bianca Gliga, Daniel Giurgiu, Ioana Popescu, Mădălin Cazacu, Tudor Lomicovschi, Attila Szasz (Facultatea de Construcții), Larisa Popa, Andrei Mureșan, Sabina Nițulescu (Facultatea de Arhitectură și Urbanism).

Nucleul de pregătire SDC-UTCN a fost menținut de la an la an. Mentorii echipei au fost inginerii Ovidiu Prodan, Bianca Marton, Gabriela Petruț, Andreea Manea, Teodora Cocari și arhitectul Paul Moldovan.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Compania Eaton Electro Producție (EEP) a acordat premii celor mai merituoși absolvenți ai promoției de operatori și electromecanici utilaje și instalații electrice de la Școala Gimnazială Fărcașa (SCF).

Viitorii electromecanici și operatori, premiați de Eaton în Maramureș

Articolul următor
Compania românească Fly Lili va obține subvenții de la Consiliul Județean (CJ) pentru a opera două rute externe de pe Aeroportul Internațional Maramureș (AIM).

Fly Lili va zbura din Maramureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share