Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Expoziție de modă indiană în Iulius Mall

Locurile misterioase şi tradiţiile uneia dintre cele mai exotice ţări din îndepărtata Asie pot fi descoperite, până duminică, la Iulius Mall Cluj (IMC).

Locurile misterioase şi tradiţiile uneia dintre cele mai exotice ţări din îndepărtata Asie pot fi descoperite, până duminică, la Iulius Mall Cluj (IMC).

Expoziţia „Fascinanta Indie, călătorii şi veşminte”, din atriumul IMC, te poartă într-o călătorie inedită prin impresionanta țară asiatică a mirodeniilor şi a parfumurilor intense, a mâncărurilor delicioase, a arhitecturii grandioase, a elefanţilor şi a spiritualităţii. Aceasta este organizată de Ambasada Indiei în România, Moldova și Albania.

Evenimentul din IMC este realizat în colaborare cu Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei şi cu Rajkumari by Anamaria Lazăr. Clujenii pot afla informații despre o parte din locurile exotice din India, monumente istorice, festivaluri și tradiții. Ei pot descoperi piese textile indiene, artă, sari-uri și haine tradiționale ale femeilor indiene din colecția de îmbrăcăminte a designerului Anamaria Lazăr.

Tipare medievale indiene, reinterpretate

„Am trăit în India o poveste de iubire, care mi-a purtat pașii pe Drumul Mătăsii. În cele șapte călătorii în India mi s-a revelat treptat frumusețea artei textile indiene, am observat ținuta femeilor indiene în viața reală și în muzee, găsind inspirație pentru creațiile Rajkumari.

În expoziție sunt prezente atât costume etnice arhaice – de femeie rabari (trib de păstori de capre, nomazi), costume de femeie Banjara (trib nomad, ancestorii romilor), costum de femeie rajput (rajputi poshak), cât și creații Rajkumari. Am prelucrat trei tipare medievale indiene: ghagra, kalidar angharka și Anarkali kurti, reinterpretându-le în viziune personală.

Publicul se va familiariza cu tehnici de ţesere manuală (khadi), imprimare (Block print, tie & dye, Ajrakh) şi ornamentare (broderie zardozi, broderie kantha, broderie sozni, broderie rabari, Banjara și kutch)”, spune Anamaria Lazăr. Expoziția poate fi admirată până în 10 iulie.

Total
6
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

CFR Călători introduce trenuri dedicate pentru Festivalul Electric Castle

Articolul următor
Extinderea rețelelor de apă și canalizare a localităților din zona Huedin va contribui la creșterea atractivitățile lor pentru investitori.

Huedinul și-a extins rețelele de utilități. “Crește atractivitatea pentru investitori”

Citește și:
Citeste mai mult
Propunere inedită de turism la Timișoara. Vizitați zona metropolitană folosind transportul în comun Asociația pentru Promovarea Turismului Timiș…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
6
Share