Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Huedinul și-a extins rețelele de utilități. “Crește atractivitatea pentru investitori”

Extinderea rețelelor de apă și canalizare a localităților din zona Huedin va contribui la creșterea atractivitățile lor pentru investitori.
La recepționarea lucrărilor au participat autorități din județele Sălaj și Cluj | Foto: CAS

Extinderea rețelelor de apă și canalizare a localităților din zona Huedin va contribui la creșterea atractivitățile lor pentru investitori, conform autorităților județene.

Compania de Apă Someș (CAS) Cluj a recepționat lucrările finalizate din cadrul proiectului pe fonduri europene care a vizat extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din orașul Huedin și alte șapte localități învecinate. Acestea sunt Brăișor, Aluniș, Șaula, Izvoru Crișului, Morlaca (județul Cluj), Fildu de Jos, Almașu (Sălaj).

„Investiția recepționată astăzi este încă una de anvergură pe care am reușit să o finalizăm și să o încredințăm comunității. Noile rețele de apă și canalizare, de 45 km, vor contribui la creșterea calității vieții locuitorilor și la sporirea atractivității investiționale a zonei”, a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj.

Lucrări executate pe bani europeni

În orașul Huedin au fost reabilitate și extinse rețelele de alimentare cu apă pe 13,6 km, acoperind 26 de străzi. Totodată, rețeaua de canalizare a fost extinsă pe alte 18 străzi, însumând 9 km. În cele șapte sate situate în sistemul „Huedin rural”, rețelele de apă au fost extinse și reabilitate pe 23 km.

Au mai fost construite sau reabilitate cinci rezervoare de apă, o stație de pompare a apei, o stație de clorinare și patru stații de pompare apă uzată. Valoarea lucrărilor executate a fost de 31 de milioane de lei, banii fiind asigurați din grantul european obținut de CJ  Cluj și CAS prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Locurile misterioase şi tradiţiile uneia dintre cele mai exotice ţări din îndepărtata Asie pot fi descoperite, până duminică, la Iulius Mall Cluj (IMC).

Expoziție de modă indiană în Iulius Mall

Articolul următor
Agenția de evaluare Sustainalytics a acordat ratingul ESG foarte bun pentru Banca Transilvania Cluj.

Rating foarte bun pentru BT din partea Sustainalytics

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share